Sardalleida

Pau Casals protagonista del Reixos Fusió

Pau Casals protagonista del Reixos Fusió
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

Balaguer homenatjarà el popular compositor en el tradicional concert del dia de reis

El Col·lectiu Sardanista de Balaguer organitza una nova edició del tradicional concert del dia de Reis amb Pau Casals com a protagonista en un clar homenatge a la figura del compositor i violoncel·lista en el cinquantè aniversari de la seva defunció.

La Cobla Maricel, formació que interpretarà el programa del concert, ha afegit per aquesta ocasió tan especial, un violoncel als onze instruments de la cobla.

El concert, que tindrà lloc el dia de reis a les 6 de la tarda al Teatre Municipal a un preu de 8 € i amb descomptes per a socis i abonats del teatre, servirà segons informa el Col·lectiu Sardanista per "recordar la vida i obra del músic del Vendrell, començant pels anys de prolífica creació abans de la Guerra, així com el període autoimposat de silenci com a músic amb l'arribada de la dictadura, el seu exili a Prada de Conflent, o el seu mític discurs a les Nacions Unides".

Segons explica Jaume Marvà, president del Col·lectiu Sardanista de Balaguer, "amb aquest concert també es vol reivindicar la figura de Pau Casals com a símbol de la pau. I es vol convidar a la reflexió que la pau universal només pot venir sobre el principi que cal garantir que totes les persones i tots els pobles puguin tenir una vida digna".

La Maricel s'ha ampliat per a l'ocasió, i comptarà amb Pere Puertas com a violoncel·lista, amb Francesc Gregori com a director, i amb David Puertas fent les funcions de narrador. 

El repertori inclourà obres d'Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon o Enric Morera. També obres que representen moments de la vida del músic com "A en Pau Casals" de Juli Garreta o "l'Emigrant" d'Amadeu Vives, 

El concert servirà per presentar la nova marca ‘Reixos Fusió', amb la que es donarà a conèixer aquesta activitat a partir d'ara. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA