Sardalleida

Lliurament de la Beca Josep M Bernat

Lliurament de la Beca Josep M Bernat
Autoria imatge: Ajuntament de Bellpuig

La Bellpuig Cobla ofereix el tradicional Concert de Reis

L'Associació "Músics per a Cobla", conjuntament amb l'Ajuntament de Bellpuig, amb el suport de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, lliuraran aquest diumenge 7 de gener la Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla que arriba a la 29a. Edició.

El guanyador o guanyadora es donarà a conèixer en el transcurs del tradicional Concert de Reis que cada any organitza l'Agrupació Sardanista amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bellpuig. El concert a càrrec de la Bellpuig Cobla se celebrarà en el Teatre Armengol a les 6 de la tarda.

L'objectiu principal de la convocatòria és, segons consta en les bases de participació "promoure l'estudi dels instruments que conformen aquest conjunt musical tan peculiar i característic del nostre país i amb la voluntat d'honorar la memòria de qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants de les darreres dècades".

Els participants que opten a la beca amb una dotació econòmica de 2.500 €, han de ser estudiants d'instruments de cobla joves, que no hagin complert els vint-i-un anys. 

Josep M. Bernat, va ser un dels compositors més rellevants de música per a cobla de la segona part del segle XX. A les seves més de trenta sardanes, cal afegir-hi la producció per a dues cobles: la "Suite num. 1", el poema simfònic "Un dia a la Noguera" i els "Quatre moviments en forma de simfonia". 

Josep M. Bernat fou també director de diferents formacions de cobla: la Mediterrània, la Juvenil de Bellpuig i Tres Turons (també de Bellpuig), totes tres des de la seva fundació fins a la sobtada mort del mestre, així com d'altres com la Sabadell.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA