Sardalleida

Les cobles agramuntines protagonistes de la Nit de la Sardana

Les cobles agramuntines protagonistes de la Nit de la Sardana
Autoria imatge: Nit de la Sardana 2023. Joaquim Fabrés

La festa sardanista se celebrarà el dissabte 27 de gener

La Nit de la Sardana, la festa del sardanisme lleidatà, que aquest any 2024 arriba a la vint-i-vuitena edició, se celebrarà el pròxim dissabte 27 de gener en el Pavelló Firal d'Agramunt.

Les entitats organitzadores; el Grup Estol, l'Agrupació Sardanista Barretina, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt i les cobles Jovenívola d'Agramunt, Vents de Riella i l'Escola Municipal de Música, ultimen els detalls d'una festa que volen convertir en la gran gala del sardanisme lleidatà amb tot un seguit de novetats que anirem coneixent al llarg dels dies vinents.

Podem avançar que la part musical de la festa anirà a càrrec de les cobles Jovenívola d'Agramunt i Vents de Riella i la col·laboració la nova formació musical sorgida de l'Escola Municipal de Música de la vila. També que tot el programa oficial de lliurament de premis i reconeixements tindrà lloc en el transcurs del programa de tarda amb el clar objectiu d'alliberar la part de la nit de qualsevol acte oficial. Segons l'organització, estan preparant unes activitats paral·leles pensades pels sardanistes més joves.

El programa de la Nit de la Sardana contempla entre altres actes, el lliurament de premis i reconeixements a les colles sardanistes que han participat en la 48a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, el lliurament dels premis Rotllana i Sardalleida i també es donarà a conèixer la població que serà seu de la Nit de la Sardana 2025. . Tot el programa de la Nit de la Sardana es desenvoluparà en el Pavelló Firal d'Agramunt, evitant desplaçaments als assistents a l'esdeveniment.

Aquesta nova edició de la Nit de la Sardana segueix la línia dibuixada en les dues passades edicions d'intentar dotar la festa de la importància i reconeixement que mereix el món sardanista lleidatà en totes les seves branques, colles sardanistes de competició, aplecs de la sardana, ensenyament, la informació i divulgació.

Agramunt va ser seu de la festa sardanista l'any 1998 i 2007. La Nit de la Sardana se celebra per primera vega l'any 1995 i neix amb l'objectiu de ser un espai de trobada del sardanisme lleidatà amb la participació de dansaires, colles, monitors, agrupacions, músics i públic en general. Una gran festa organitzada i consensuada per totes les branques integrades en la Federació: l'Acstell, la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana, el Saltem i Ballem i els Informadors Sardanistes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA