Sardalleida

Ponts dona el tret de sortida a una nova edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma

Ponts dona el tret de sortida a una nova edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Setze concursos programats al llarg de l'any

El diumenge 11 de febrer se celebrarà el primer concurs de la 49a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma organitzat per l'Acstell. 

La vila de Ponts donarà el tret de sortida a un total de setze concursos que configuren l'agenda del campionat a les terres lleidatanes des del mes de febrer fins últim concurs a Balaguer en el mes de novembre. La plaça del Segre Mitjà tornarà a ser l'escenari del concurs que comptarà amb la cobla Montgrins en la interpretació de les sardanes.

En el moment de redactar aquest article s'han inscrit en el concurs de Ponts un total de nou colles sardanistes en les diferents categories. Des de l'Acstell confien que aquest nombre de colles augmenti en els pròxims dies. 

Al concurs de Ponts el seguiran Almacelles el diumenge 3 de març i 7 d'abril Rosselló. En el mes de maig se celebraran els concursos de Lleida el dissabte 11, a Linyola el dia 18, també en dissabte a la tarda, i a Bellcaire d'Urgell el diumenge 19. Tanca aquest mes el concurs d'Agramunt el dissabte 25. El concurs de Mollerussa, que se celebrarà el diumenge 9 de juny tancarà la primera part del Campionat. Les colles sardanistes tradicionalment descansen els mesos estivals.

El campionat es reprendrà el 31 d'agost amb el concurs a Encamp en el Principat d'Andorra. El setembre és el període de l'any amb més càrrega per les colles sardanistes en programar-se un total de cinc concursos. Estrena aquest complicat mes, el concurs de les Borges Blanques el diumenge 1 de setembre. Vilanova de Bellpuig i Tàrrega programen els seus concursos el dissabte 7 de i el diumenge 8 respectivament. Tanquen el mes Verdú el dissabte 21 i Cervera el diumenge 22. Els dos últims concursos, se celebraran a Bellvís el diumenge 27 d'octubre i tancarà la competició el concurs de Balaguer el diumenge 10 de novembre.

El Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma és organitzat per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) amb el suport de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i els ajuntaments de les poblacions seus dels concursos. També compta amb el suport de les institucions com la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Generalitat de Catalunya.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA