Sardalleida

Entrades a la venda del concert final de la Sardana de l'Any

Entrades a la venda del concert final de la Sardana de l
Autoria imatge: Sense autoria

Estrena del "Concert Trifàsic"

Som Sardana ha posat a la venda les entrades pel concert final del concurs de la Sardana de l'Any. L'auditori del Palau de Congressos de Tarragona ha estat escollir per acollir aquesta final el pròxim dissabte 25 de maig de 2024 a les sis de la tarda.

Els assistents a l'acte, dividit en dues parts, escoltaran les vuit sardanes finalistes que opten al premi Popular. La sardana guanyadora d'aquest premi és el resultat de les votacions que emet el públic assistent en el transcurs de la mateixa audició. Les sardanes finalistes són les guanyadores dels diferents processos de selecció per part de les votacions que han fet arribar el públic a través dels vots en la pàgina web de La Sardana de l'Any i en els programes radiofònics col•laboradors.

Les vuit sardanes finalistes seran interpretades per la cobla Reus Jove i la Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

En la segona part s'estrenarà el Concert Trifàsic,  obra creada per Arnau Tordera a la guitarra, i Xavier Pagès-Corella a la direcció musical. El concert serà interpretat per la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona acompanyada de Joan Torras a la percussió.

Concert Trifàsic, guitarra elèctrica, cobla i timbales

Un nou espectacle, d'Arnau Tordera i Xavier Pagès-Corella, amb la cobla i la guitarra elèctrica com a protagonistes, clourà el concert final de 34a edició de la Sardana de l'Any 2023.

En el concert, una producció de Som Sardana i el festival So de Cobla, podrem veure l'Arnau Tordera a la guitarra, en Joan Torras a la percussió i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció musical de Xavier Pagès-Corella. Un espectacle d'uns 45 minuts que a banda de l'estrena de l'obra "Concert Trifàsic" la qual dona nom a l'espectacle, comptarà també amb la interpretació de sardanes obligades arranjades interpretades per Arnau Tordera amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Les sardanes que interpretaran són: "Ocellets enjogassats" de Lluís Buscarons, "El judici final" de Josep Blanc i "Sa Roncadora" de Ricard Viladesau.

Tancarà el concert la cançó d'Arnau Tordera "Ens en sortirem" arranjada per a guitarra i cobla.

L'espectacle agafa el nom de l'obra Concert Trifàsic, per la complicitat que hi ha entre la guitarra elèctrica, els tres blocs de l'espectacle, les tres cançons de l'Arnau Tordera, els tres moviments de l'obra i les tres sardanes obligades.

Acabat el concert, es donaran a conèixer els guanyadors del Premi Popular de la Sardana de l'Any 2023 de la Sardana de l'Any, i de les categories, Premi de la Crítica i Premi Joves Talents, en el que hi participen compositors/es menors de trenta anys. Aquestes dues sardanes guanyadores són escollides per un jurat format per músics i experts sardanistes els quals valoren els mèrits musicals.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA