Sardalleida

Sant Cugat conclou la seva capitalitat sardanista

Sant Cugat conclou la seva capitalitat sardanista
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Ballada i concert per tancar la Capital de la Sardana 2023

Aquest diumenge 10 de març, Sant Cugat del Vallès clourà com a Capital de la Sardana 2023 amb una ballada de sardanes i un concert. La ballada s'iniciarà a les cinc de la tarda en el pati de la Unió Santcugatenca  i tot seguit, en el mateix indret tindrà lloc el concert-espectacle a càrrec de Valentí Maymó "Els llops d'Àngel Guimerà". 

En el mateix acte, es projectarà un vídeo presentació de Manresa Capital de la Sardana 2024, ciutat que agafa el relleu a Sant Cugat, i es donarà a conèixer la ciutat designada com a Capital de la Sardana 2026. Recordem que Olot en serà la seu al llarg del 2025.

"Els llops d'Àngel Guimerà" és un espectacle de petit format de Bubulina Teatre, a càrrec del rapsode i intèrpret de tenora Valentí Maymó, amb dramatúrgia del periodista i creador Jordi Lara i produïda per Gisela Figueras.

Aquest espectacle, que recupera part de la millor poesia d'Àngel Guimerà, i també alguns dels seus poemes musicats per Enric Morera, tan populars com La Santa Espina, Les fulles seques o La sardana de les monges.

El personatge principal de l'obra de teatre serà el protagonista d'un dels textos més reconeguts del dramaturg, Terra baixa, en què el Manelic explicarà com el seu creador, Guimerà, va poder escriure sobre totes les passions i com les va viure ell.

Sant Cugat Capital de la Sardana 2023 ha organitzat més d'una quarantena d'actes al llarg de l'any. El pròxim dissabte 16 de març, Manresa agafarà el relleu amb els actes de proclamació com a Capital de la Sardana  2024.

La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural en els territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat, tant a l'interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.

Qualsevol municipi pot aspirar a ser designat com a Capital de la Sardana. Per ser-ho ha de presentar la corresponent candidatura i ser avaluat per la comissió, d'entre les candidatures presentades en cada edició.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA