Sardalleida

Cinquanta-vuit centres escolars participen en el Saltem i Ballem 2024

Cinquanta-vuit centres escolars participen en el Saltem i Ballem 2024
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els cursos clouran amb la trobada Intercomarcal que se celebrarà a Tàrrega

Més de dos mil docents alumnes de cinquanta-vuit centres escolars de nou comarques de la demarcació de Lleida, participen en els tallers i cursos de sardanes impartits per monitors del Saltem i Ballem.

Els cursos, que es van iniciar ja en el mes de febrer clouran amb la gran trobada Intercomarcal del Saltem i Ballem que en aquesta edició se celebrarà el divendres 3 de maig a les 10 del matí en el Parc de Sant Eloi de Tàrrega.

La novetat d'aquesta edició és la recuperació dels tallers d'ensenyament de la sardana en les comarques pirenaiques de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà amb centres educatius d'Oliana, Sort, Tremp i la Torre de Capdella. Les altres comarques són el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra. La majoria d'alumnes cursen estudies des de segon a sisè de primària i alguns dels primers cursos d'Eso.

Els objectius principals dels cursos del Saltem i Ballem són, conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana.

Aprendre el punteig de la sardana, el galop. Conèixer la cobla i els instruments que la formen. Donar a conèixer les diferents manifestacions sardanistes i participar en activitats lúdiques al voltant de la sardana i la cultura popular que tinguin lloc a l'Escola, a la mateixa població o comarques per tal de dinamitzar la cultura catalana.

Establir diàleg i coordinació entre tots els implicats en el curs o taller. Realitzar el curs o taller amb metodologia innovadora, jocs educatius i nous recursos pedagògics, procurant que el curs o taller es recordi com una experiència enriquidora.

Aquests cursos estan organitzats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, coordinats pel Saltem i Ballem, sector d'ensenyament de la Federació amb més de 30 anys de bagatge, i realitzats per un monitor o monitor amb carnet que acredita la seva formació i experiència.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA