Sardalleida

Manresa es proclama Capital de la Sardana 2024

Manresa es proclama Capital de la Sardana 2024
Autoria imatge: Manresa Capital de la Sardana 2024

La capital del Bages agafa el relleu a Sant Cugat del Vallès

Aquest dissabte 16 de març, Manresa es convertirà en l'onzena Capital de la Sardana agafant el relleu a Sant Cugat del Vallès la qual va cloure els actes com a seu sardanista el passat dissabte 9 de març.

El programa com a Capital de la Sardana 204 arrancarà el dissabte 16 de març a 2/4 de 7 de la tarda amb l'acte institucional de proclamació en el Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa. Hi participa la Cobla La Principal de la Bisbal. En el transcurs de l'acte s'estrenarà la sardana de la capitalitat, obra de la compositora Laia Giralt.

Tot seguit tindrà lloc un espectacle original i dissenyat per la inauguració en la plaça Major de la ciutat. L'espectacle porta per nom "Espardenya de 7 vetes", creació artística multidisciplinària escrita i dirigida per Dan Arisa i a càrrec de Fun Dan Mondays i la Principal de la Bisbal, amb la col·laboració de l'Agrupació Cultural del Bages, el Casal Cultural Dansaires Manresans i el Grup Sardanista Dintre del Bosc.

Manresa serà la seu del món sardanista fins al març de 2025. Les entitats organitzadores han confeccionat una agenda cultural que combina activitats exclusives amb motiu de la Capitalitat amb altres que formen part de la programació habitual de les entitats sardanistes i de dansa de Manresa, juntament amb altres entitats i col·lectius de la ciutat, que enguany estaran reforçades amb la voluntat de posar en relleu la important tradició històrica i actual de Manresa amb el món de la sardana. 

Com actes destacats podem citar el reconeixement als impulsors de Manresa Ciutat Pubilla del 1963 i la celebració dels 100 anys del primer aplec que se celebraran en el mes de maig, una trobada d'escoles de dansa a Catalunya palmes de juny, el lliurament dels Premis Capital de la Sardana en el mes de novembre, la festa anual de les Colles Sardanistes, ja en el mes de febrer 2025 o l'acte de cloenda, que es farà el Kursaal al març del 2025.

 La primera Capital de la Sardana fou Arenys de Munt l'any 2013, la seguiren, Barcelona el 2014, Calella el 2015, Mollerussa el 2016, Figures el 2017, Montblanc el 2018, Perpinyà el 2019, Sant Feliu de Guíxols el 2021, Balaguer el 2022 i Sant Cugat del Vallés el 2023. Olot agafarà el relleu a Manresa el 2025.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA