Sardalleida

Concert de sardanes i música de cobla a Ponts

Concert de sardanes i música de cobla a Ponts
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Amb la participació de la colla sardanista Fonts de Valldans

La sardana i la cobla estaran presents en el programa d'actes en commemoració del mil•lenari de la col•legiata de Sant Pere de Ponts. El dissabte 13 d'abril, vigília de l'excepcional Aplec del Mil•lenari, la col•legiata s'omplirà de música amb la  cobla la Principal del Llobregat que oferirà un concert de sardanes i música per a cobla amb la gran novetat de l'estrena de la "Sardana del Mil•lenari". La colla sardanista de Ponts, "Fonts de Valldans" ballaran aquesta sardana d'estrena davant el públic assistent al concert.

El concert s'iniciarà a 2/4 de 10 del vespre i les entrades es poden comprar en línia a un preu de 15 €. Els interessats i interessades a assistir al concert trobaran l'enllaç per comprar-les en la pàgina web de l'ajuntament de Ponts.

En la primera part del concert s'escoltaran les sardanes; "Costa Brava" del compositor Agustí Borgunyó, "Marxa de l'Àliga de la Bisbal" de Marcel Sabaté, "Com una onada" d'en Jesús Ventura, "L'ermita vella" de  Joaquim Serra, "Els gegants de la ciutat" de Ricard Viladesau i l'estrena "Mil•lenari de Sant Pere de Ponts" d'en Jordi Molina.

En l'inici de la segona part La segona, la cobla interpretarà l'obra del compositor Joan Lluís Moraleda "Tirant lo Blanc" amb els actes "Casament del Rei d'Anglaterra", "Desfeta i mort del turc", "Prometatge d'en Tirant na Carmesina" i "Balls i festes de la gran victòria". El concert clourà amb la interpretació de les sardanes "Camí de la Unesco" d'Anna Abad, "L'encís del mar" de Josep Prenafeta i "Calonge i Sant Antoni" de Marc Timón.

L'endemà del concert, el diumenge 14 d'abril se celebrarà l'Aplec de la Sardana del Mil•lenari" aplec sardanista que se celebrarà de forma excepcional en aquesta data i que retronarà al mes d'agost en pròximes edicions. L'aplec comptarà amb quatre formacions de cobla del territori, Cobla Tàrrega i Cobla Vents de Riella en l'audició de matí i Jovenívola d'Agramunt i Bellpuig Cobla en la ballada de tarda. L'aplec es durà a terme en el Passeig de la vila de Ponts. En ambdues ballades s'interpretarà la "Sardana del Mil•lenari"

Els actes del Mil•lenari es van iniciar el 18 de febrer amb el pregó a càrrec dels Amics de Sant Pere de Ponts, i es perllongarà al llarg de tot l'any 2024 per festejar tan important data. Els actes es donaran a conèixer de manera detallada per cada quadrimestre de l'any.

L'església romànica de Sant Pere de Ponts està situada en un planell de la muntanya de Sant Pere, al cim de la qual es troben les ruïnes del castell de Ponts. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA