Sardalleida

Més tres-cents sardanistes participen en el concurs de Rosselló

Més tres-cents sardanistes participen en el concurs de Rosselló
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Debut de colles infantils i alevins

El concurs de colles sardanistes celebrat el passat diumenge 7 d'abril va congregar a més de tres-cents dansaires de colla i nombrós públic que va gaudir de l'espectacle sardanista en l'avinguda Guillem de Rosselló de la població.

Sens dubte la jornada va descartar per la participació per primera vegada de noves  colles en les categories alevina i infantil. Alguaire, Balaguer i Rosselló van presentar nous dansaires molt joves en el concurs, fet que dona un important impuls a les colles lleidatanes sobretot en aquestes categories.

"EsPIArdanyes" la nova colla sardanista de Balaguer

Una de les novetats del concurs va ser poder veure en acció a les colles de l'Escola Pia de Balaguer, que amb el nom "EsPIArdenyes" debutaven com a colla sardanista en el Campionat de la Terra Ferma. Les colles, formades per una quarantena d'alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de l'Escola Pia de Balaguer, els quals han après a ballar sardanes en els tallers que s'organitzen en aquest centre educatiu dins del Pla Saltem i Ballem. 

La novetat d'aquestes colles és que és un projecte impulsat directament per l'escola, amb el suport de l'AFA. L'estrena de la colla va ser en el Concurs de colles sardanistes celebrat a Balaguer el mes de novembre de l'any passat.

Rosselló presenta la colla Mini Purpurina 

La colla Purpurina del municipi amfitrió celebra aquest any els deu anys de la seva creació, i ho celebra presentant les successores de la colla, les dansaires més joves en una nova colla que han anomenat Mini Purpurines.

Amb aquestes noves incorporacions alevines, Rosselló assegura la continuïtat de la colla Infantil Purpurina i treballa perquè puguin participar en altres concursos que se celebren al llarg de l'any arreu del territori lleidatà.

Alguaire recupera la colla Merlinets

Després d'un parell d'anys amb poca activitat, els Amics de la Sardana d'Alguaire recuperen la colla infantil "Merlinets". Ho van fer en el concurs de Rosselló amb la intenció de continuar treballant per ampliar el grup i assagant de cara a altres concursos.

Campionat Sèniors +60

L'Altra novetat va ser l'estrena del Campionat de Catalunya Sènior +60, un nou campionat engegat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya adreçat a les colles sardanistes de tot el país en les quals els seus integrants tenen 60 o més anys. Rosselló va estrenar aquest nou campionat el qual se celebrarà també en les localitats de Constatí (Tarragona) el 9 de juny i en el mes d'octubre a Vilassar de Mar (Barcelona) i a Banyoles (Girona) els dies 13 i 20 respectivament.

En el concurs de Rosselló i van participar un total de vit-i-vuit colles sardanistes, de les quals sis van participar en el Campionat Sènior +60, tres colles fora de concurs i la resta en diferents categories puntuable pel Campionat de la Terra Ferma.

La pròxima cita del Campionat de la Terra Ferma serà l'11 de maig en el concurs de la ciutat de Lleida.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA