Sardalleida

Concert de Sant Jordi amb el Flabiol com a protagonista

Concert de Sant Jordi amb el Flabiol com a protagonista
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

El concert a càrrec de tres flabiolaires de l'Esmuc

El pati dels Escolapis Vells de Balaguer acollirà el pròxim dimecres 24 d'abril el Concert de Sant Jordi "Trio de flabiols de l'ESMUC" (Escola Superior de Música de Catalunya). L'acte s'iniciarà a les 7 de la tarda i comptarà amb; Carla Mallarach, Mariona Lluna i Mar Vilar, les tres estudiants de flabiol. 

La proposta musical serà la primera vegada que es pugui escoltar a les terres de Ponent. El concert es marca com a objectiu donar a conèixer la sonoritat del flabiol, considerat l'instrument més antic de la música popular catalana.

El programa que presentaran vol donar a conèixer l'ampli ventall de possibilitats del flabiol i la seva versatilitat com a integrant d'un conjunt de petit format. El repertori inclou obres populars com la cançó "la Margarideta" amb arranjament de Jordi León, obres d'autors catalans com "Hippo the cat" de Marc Egea, "Cardinals" de Jordi Molina, o "Temps esquinçat" i "Cakewalk" de Xavier Ventosa. El programa musical el completaran adaptacions per a aquesta peculiar formació d'obres universals, com la "Sonata 3" de Johann Joachim Quantz, o  "Alpine Suite" de Benjamin Britten.

El concert és organitzat pel Col•lectiu Sardanista i l'Escola Municipal de Música amb el suport de la Paeria de Balaguer.

Presentació de l'agenda sardanista 2024

L'agenda Sardanista 2024 de la capital de la Noguera, aprovada en l'assemblea del Col•lectiu Sardanista de Balaguer, celebrada la setmana passada,  inclou un total de 17 activitats. 

Els organitzadors destaquen l'important increment d'activitats respecte a l'any anterior. Aquest increment és possible gràcies a la col•laboració de la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera, als particulars i empreses que s'han adherit a l'entitat i a les altres agrupacions de la ciutat que també programen sardanes en la seva agenda.

Entre les activitats, el Col•lectiu Sardanista destaca el concert de Sant Jordi, amb el trio de Flabiols de l'ESMUC. El col•lectiu GASP, format pels músics i compositors Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí, acompanyats per la cobla Bohèmia oferiran un repertori de composicions pròpies en l'Aplec de les Franqueses. Com a novetat, l'agenda contempla la "Matinal Sardanista" coincidint amb la Diada Universal de la Sardana el 16 de juny. La ballada se celebrarà en els jardins del Sant Crist i comptarà amb la Bellpuig Cobla i la formació de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt en la interpretació de les sardanes. La matinal Sardanista també acollirà la Trobada Sardanista d'Adults del Saltem i Ballem.

Destaquem també L'Aplec de la Sardana que se celebrarà en el mes de setembre amb les cobles Sant Jordi, Marinada i Principal del Llobregat.

El programa també contempla les ballades tradicionals, cursos per ensenyar a comptar i repartir la sardana i altres ballades sense cobla com per la Diada de Sant Jordi, el dia Internacional de la Dansa i per Sant Jaume.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA