Sardalleida

Ballades de sardanes per Sant Jordi

Ballades de sardanes per Sant Jordi
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Bellvís

La festivitat de Sant Jordi, amb el llibre i la rosa com a protagonistes, s'ha transformat al llarg dels anys en una festa cultural i de tradicions populars arreu del país. Per aquest motiu no és d'estranyar que molts municipis i col•lectius sardanistes organitzin ballades per celebrar aquesta diada, algunes d'elles, abans i tot del dia assenyalat.

A casa nostra l'Agrupació de Bellvís organitza una ballada pel diumenge 21 d'abril a les 6 de la tarda en la Plaça Catalunya del municipi amb la cobla agramuntina Vents de Riella. La mateixa cobla serà l'encarregada de la ballada organitzada per l'Agrupació Sardanista Barretina d'Agramunt que se celebrarà el dimarts 23 a les 6 de la tarda en la plaça del Pou de la vila. Ballada de sardanes a la ciutat de Lleida el dimarts 23 d'abril a les 7 de la tarda en la Rambla Ferran amb la cobla Tàrrega.

També organitzen ballades el dimarts 23, en aquest cas amb música enregistrada a Balaguer, a 2/4 de 12 en la plaça del Pou, en la plaça de Sant Jordi del barri de la Bordeta de Lleida 2/4 de 12 del migdia i a Alpicat amb els Dansaires del Pi a 2/4 de 7 de la tarda a l'avinguda del Parc.