Sardalleida

Estrena d'una sardana curta entre les novetats de l'Aplec del Castell del Remei

Estrena d
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Una de les novetats d'aquesta edició és l'estrena d'una sardana curta, composicions que no són molt habituals en el programa dels aplecs i tampoc en estrena de noves sardanes en aquest format.

La sardana, obra del compositor golmesenc Òscar Barqué, porta per nom "Tambors al Castell del Remei" i es basa en una melodia molt popular. La sardana curta és una composició de compassos fixos tant de curts com de llargs i s'inspira en les primeres danses anomenades sardanes abans de la reestructuració del format i la creació de la cobla empesa pel gran mestre i compositor Pep Ventura.

Interpretació d'una sardana d'un compositor novell

En el programa de tarda s'interpretarà per primera vegada una sardana d'un autor novell de Solsona. La sardana que porta per nom "la Bruna i l'Aneu" amb arranjament d'Òscar Barqué, és una composició de l'alumne Àngel Solé de l'escola municipal de música de Solsona i fou interpretada per primera vegada l'any 2023 en la ciutat de Solsona. El fet remarcable, però és que l'Àngel Solé ha començat els seus estudis a l'escola de música un cop entrat en la jubilació laboral i en poc temps ja s'aventurà en al composició

"Sardanes boges" com a fi de festa

L'organització de l'aplec havia plantejat la possibilitat de fer un final de festa diferent, amb inclusió de noves músiques o altres alternatives per acabar de manera singular i diferenciada de la resta d'aplecs, també donat per la idiosincràsia del mateix aplec del Castell del Remei.

D'aquest plantejament va sorgir la idea de les "sardanes boges", una sardana de vuit tirades que parteix d'un curt i un llarg de quatre sardanes diferents. Els sardanistes ballaran un curt i un llarg d'una sardana i enllaçaran amb el curt de la següent. Per aquesta ballada, primera vegada i camp d'experimentació per valorar les reaccions dels sardanistes, es sabrà el tiratge de cadascuna de les quatre sardanes. 

La fi de festa tancarà amb la interpretació de balls vuitcentistes a càrrec de les dues cobles.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA