Sardalleida

Nova data de l'aplec de la sardana de Tàrrega

Nova data de l
Autoria imatge: Amics de la sardana de Tàrrega

L'aplec s'avança una setmana a la festa major.

Els Amics de la Sardana de Tàrrega organitzen el tradicional Aplec de la Sardana de la capital de l'Urgell el diumenge dia 5 de maig, un cap de setmana abans de la celebració de la festa major de la ciutat.

Amb aquest canvi de data, celebrant la trobada sardanista fora del marc de la festa gran, els organitzadors esperen incrementar la participació dels ciutadans i ciutadanes de Tàrrega en l'aplec. Segons l'organització, els nombrosos actes que se celebren en el marc de la festa major de la ciutat eclipsa altres activitats.

La plaça del Carme, habitual escenari de l'aplec, acollirà un any més la festa sardanista la qual arriba aquest any 2024 a la quarantena edició.  La interpretació de les sardanes anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega i de la Jovenívola d'Agramunt.

La ballada de matí s'iniciarà a 2/4 de 12 amb la cobla Tàrrega que interpretarà un repertori de nou sardanes. Una segona novetat d'aquesta edició és els dos blocs diferenciats del programa de cadascuna de les dues cobles. Així, la cobla Tàrrega obrirà el programa a 2/4 de 6 de tarda i la Jovenívola d'Agramunt serà la segona cobla a partir de les 7 de la tarda. La sardana "Tàrrega sardanista" del compositor Tomàs Gil i Membrado, interpretada conjuntament serà la sardana del canvi de cobla. 

Entre les sardanes que gaudiran ballant els dansaires que participin en l'aplec hi figuren, "Somnis i confidències" de Joan Farreny, "Valenta i castissa" de Joan Lázaro, "Pal de paller" de Ricard Viladesau, "Noies de Calella" de Francesc Mas Ros, "Jardins de la Torreta" d'Amadeu Escoda i "Pètals d'una flor de juny" d'Anna Abad seran algunes de les sardanes que interpretaran les dues cobles al llarg de la diada.

L'aplec de la sardana de Tàrrega és organitzat per l'Agrupació Amics de la Sardana de Tàrrega i l'Ajuntament de Tàrrega amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Som Sardana i la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA