Sardalleida

Diada sardanista a Organyà

Diada sardanista a Organyà
Autoria imatge: Agrupació Sardanista d'Organyà

Trobada de sardanistes del Pirineu lleidatà

La festa sardanista de l'Alt Pirineu, organitzada per l'Agrupació Sardanista d'Organyà, arriba a la quinzena edició. Una festa que té com a objectiu principal ser punt de trobada de totes i tots els sardanistes de les comarques pirinenques lleidatanes.

L'esdeveniment, el primer a l'agenda de l'agrupació d'Organyà per aquest any 2024, s'iniciarà a les 6 de la tarda en la plaça Major de la vila amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Moreneta, antiga Cobla Osona. Tot seguit se celebrarà un sopar de germanor a la mateixa plaça i la festa acabarà amb un concert a les 10 de la nit a l'interior de l'església a càrrec de la mateixa cobla.

Els sardanistes gaudiran d'un repertori de nou sardanes en el programa de tarda. Per aquesta ballada, la cobla ha preparat un repertori que combina autors clàssics i contemporanis que ben segur faran que els dansaires no descansin ni un moment. Sardanes de tota la vida com "El golfet" de Ricard Viladesau i composicions actuals com "Joia de viure" de Joan Lázaro compartiran programa amb "Festa de Sant Isidre" d'Antoni Ros, "Una de curta i balladora" de Jordi León, "Fermina" de Francesc Mas Ros i "Organyà" de Joaquim Vallespí, entre altres.

El concert, dividit en dues parts, contempla sardanes i altres composicions musicals molt conegudes, "Puigsoliu" de Joaquim Serra, "Homenatge a Garreta" d'Agustí Borgunyò, "Lligams d'amistat" d'Agustí Pedricó, "Baixant de la Font del Gat" d'Enric Morera i "Per tu ploro" de Pep Ventura entre les onze peces del repertori.

La 15a Diada Amics de la Sardana de l'Alt Urgell és organitzada per l'Agrupació Sardanista i l'Ajuntament d'Organyà amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA