Sardalleida

Ballada de cloenda del curs d'ensenyament de la sardana a Balàfia

Ballada de cloenda del curs d
Autoria imatge: Grup Sardanista Balàfia

Estrena d'una sardana en el transcurs de la ballada

La tradicional ballada de sardanes que organitza cada any el Grup Sardanista Balàfia de Lleida com a cloenda del curs d'ensenyament de la dansa catalana que duu a terme al llarg de l'any, se celebrarà aquest diumenge 26 de maig a les 11 del matí davant del Centre Cívic de Balàfia.

La ballada canvia de dissabte a la tarda a diumenge al matí, i s'avança en el calendari al mes de maig per evitar coincidir amb altres actes sardanistes i així donar opció a participar-hi a un més gran nombre de sardanistes.

La cobla Contemporània, a càrrec de la interpretació de les sardanes,  contempla en el programa l'estrena d'una nova sardana que l'organització desvetllarà a qui va dedicada en el mateix moment d'interpretar-la. L'estrena d'una sardana, fet convertit en tradició,  és un dels moments esperats de la ballada.

Els participants en la trobada sardanista gaudiran de sardanes dedicades a persones o entitats de casa nostra com, "Balàfia, 30 anys de sardanes" d'Òscar Barqué estrenada l'any passat amb motiu dels 30 anys dels cursos de sardanes, "Alegria Torregrossina" d'Amadeu Escoda, i d'altres com, "Ocells primerencs" de Lluis Pujals, "Benvingut Jordi" de Martí de Joan i "Sardanes a la Vila de Voló" de Carles Santiago entre altres. Seguit a l'estrena de la sardana, la cobla interpretarà la sardana curta "Tambors la Castell del Remei" del compositor ‘Oscar Barqué estrenada el passat primer de maig en l'Aplec de la Sardana del Castell del Remei.

La Ballada és organitzada pel Grup Sardanista Balàfia.