Sardalleida

Matinal Sardanista i Trobada d'Adults del Saltem i Ballem a Balaguer

Matinal Sardanista i Trobada d
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

Quinze colles participaran en la trobada sardanista

El col•lectiu Sardanista de Balaguer organitza pel diumenge 16 de juny la primera edició de la "Matinal sardanista" coincidint amb el Dia Universal de la Sardana. 

El programa, que se celebrarà als jardins del Sant Crist de la ciutat, s'iniciarà a les 10 del matí amb la missa sardanista amb l'ofrena i exhibició per part de les colles balaguerines. Tot seguit, la Bellpuig Cobla començarà el programa sardanista obert a tots els assistents. A les 11.15 h s'oferirà un esmorzar als participants i a les 11.30 h començarà la Trobada Sardanistes d'Adults del Saltem i Ballem amb el galop de presentació de totes les colles participants les quals ballaran una sardana de lluïment, una segona en la modalitat de Punts Lliures per a les colles que practiquin aquesta modalitat i acabarà amb la sardana de germanor. L'organització lliurarà un obsequi per a totes les colles i grups participants i continuarà la ballada oberta a tothom fins al migdia.

Els músics de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt s'incorporaran al programa musical, interpretant les sardanes de forma conjunta amb la Bellpuig Cobla, en la sardana de germanor de la trobada d'adults i continuaran també conjuntament en les darreres sardanes del programa musical de la matinal.

Quinze colles participen en la Trobada d'Adults

Per aquesta edició de la Trobada Sardanista d'Adults del programa del Saltem i Ballem s'han inscrit quinze colles sardanistes d'arreu del territori. Demostraran les seves habilitats en l'execució de la dansa catalana les colles de l'Associació dels 50 i més d'Alcarràs, Amics de la Sardana d'Almacelles, Casal de la Gent Gran de Cervera, Ateneu Popular de la Fuliola, Associació de Dones de l'Albagés, Casal de la Gent Gran i colla Brut Natura de les Borges Blanques, Colla 27 d'abril, Grup Sardanista de Balàfia i Casal Santa Teresa de Lleida, Colla Fonts de Valldans de Ponts, Escola Sardanista de Torres de Segre, Aufés Sardanes d'Alfés, Amics de la Sardana d'Artesa de Segre i el Grup Sardanista Barres i Escacs de Balaguer. 

L'activitat sardanista és organitzada pel Col•lectiu Sardanista de Balaguer amb el suport de la paeria de Balaguer i la col•laboració del Saltem i Ballem.