Sardalleida

Tres cobles en l'Aplec de la Sardana d'Agramunt

Tres cobles en l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Barretina

La plaça del Mercadal seu de la trobada sardanista

L'Agrupació Sardanista Barretina d'Agramunt organitza pel dissabte 22 de juny la trenta-tresena edició de l'Aplec de la Sardana amb importants novetats en el programa. Les més destacades és la participació de tres cobles en el programa musical, la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la Principal de Llobregat en el programa de tarda i la mateixa cobla Principal acompanyada de Vents de Riella en la ballada de nit.  

L'aplec se celebrarà a partir de les 7 de la tarda en la popular plaça del Mercadal de la població. En la mateixa plaça, l'organització ofereix la possibilitat a tothom que ho desitgi de participar en el sopar de l'aplec a un preu de 8€ a base de pa de pagès, embotit, patates, olives, aigua, vi i postres. Els interessats han de reservar prèviament a l'Oficina de Turisme d'Agramunt, al correu de l'agrupació, barretina@josoc.cat i per altres canals habituals. El termini per reservar el sopar és el dimarts 18 de juny.

El programa contempla una ronda de sardanes de lluïment obligades, concurs de colles improvisades i també sortejos de productes locals i de proximitat. 

Sardanes tan conegudes com "Petons de matinada" d'Enric Ortí, "Pètals d'una flor de juny" d'Anna Abad, "Urgellenca" de Jordi Molina, "Esperit de colla" d'Agustí Serratacó, "Calella, vila bella" de Marc Timón, "Aura del Tura" de Conrad Saló, "Joia de viure" de Joan Lázaro i la guanyadora del 3r concurs de composició d'Agramunt, "La iaia Sunsión" dels compositors Pere Baiges i Joan Castells formaran part de l'ampli repertori de l'aplec.

L'Aplec d'Agramunt és organitzat per l'Agrupació Sardanista Barretina i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt.