Sardalleida

Nova campanya de promoció dels cursos de sardanes del Saltem i Ballem

Nova campanya de promoció dels cursos de sardanes del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els cursos i tallers s'iniciaran el febrer de 2025

El sector de l'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les Comarques e Lleida, Saltem i Ballem, ha enviat als centres educatius de la demarcació de Lleida l'oferta formativa del programa dels cursos i tallers per aprendre a ballar sardanes, dissenyats específicament per a joves en edat escolar per programar de cara al nou inici de l'any escolar.

En la passada edició, hi van participar 2.673 alumnes de 58 centres educatius de 9 comarques de la demarcació de Lleida, dels quals aproximadament 800 nenes i nens van participar en la Trobada Intercomarcal Escola del Saltem i Ballem que es va celebrar a Tàrrega el divendres 3 de maig de 2024.

L'interès dels centres escolars en programar aquesta activitat sardanista queda de manifest en les xifres de participació que creixen de forma exponencial any darrere any. Com a exemple la recuperació dels cursos en comarques pirinenques del Pallars Jussà i Sobirà, els cursos en tots els centres educatius de Tàrrega, Ivars d'Urgell i El Palau d'Anglesola i les converses per celebrar nous cursos en poblacions com Alcarràs, Alfarràs i altres del Segrià i Urgell.

Els objectius dels cursos o tallers són,  donar a conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana, aprendre el punteig de la sardana i el galop. També, com a part integrant de la sardana, conèixer la cobla i els instruments que la formen i promoure les diferents manifestacions sardanistes i activitats lúdiques de la cultura popular que tinguin lloc a l'Escola, a la mateixa població o comarques per tal de dinamitzar la cultura catalana.

El Saltem i Ballem, al llarg dels més de 30 anys d'experiència en col•laboració amb altres entitats, grups o persones, disposa de recursos que estan a l'abast de monitors/es, mestres, escoles i agrupacions sardanistes. Els monitors i monitores compten amb una metodologia innovadora, jocs educatius i nous recursos pedagògics, perquè el curs o taller es recordi com una bona experiència.

Saltem i Ballem per adults

El programa del Saltem i Ballem també es promociona en els Centres Cívics i Casals de la Gent Gran de la Demarcació. Les activitats les programen els diferents centres i compten amb monitors del programa educatiu com a guies dels diferents cursos.

El passat 16 de juny se celebrà a Balaguer la Trobada Sardanista Adults, en el marc de la Matinal Sardanista organitzada pel Col•lectiu Sardanista de Balaguer. En la trobada hi van participar prop de 200 dansaires de diverses poblacions del territori. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA