Sardalleida

Juneda celebra el dissabte 13 de juliol el 43è Aplec de la Sardana

Juneda celebra el dissabte 13 de juliol el 43è Aplec de la Sardana
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Juneda

Hi participaran els alumnes del programa Saltem i Ballem celebrat a Juneda

L'Agrupació Sardanista de Juneda organitza pel dissabte 13 de juliol la 43a edició de l'Aplec de la Sardana Vila de Juneda Memorial Ramon Vallés i Ramona Guiu.

La trobada sardanista, que com és habitual se celebrarà en la Pista Parc Alegria, començarà a les 7 de la tarda i contempla dues audicions de sardanes, tarda i vespre amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt en la interpretació de les sardanes del programa. 

L'organització ha previst la participació en l'aplec dels alumnes de 5è i 6è de l'escola Manuel Ortiz i Castelló de la població, els quals han participat en el programa Saltem i Ballem celebrat a l'escola. Els nens i nenes es presentaran davant els assistents a l'aplec amb un Galop de Fantasia i ballaran, conjuntament amb els sardanistes, la "Sardana de Juneda", la qual tancarà el programa de tarda.

L'Agrupació Sardanista de Juneda ofereix a tots els sardanistes que participin en l'aplec la possibilitat de sopar en el mateix indret de les ballades. Safata de pa de pagès amb pernil o formatge i coca de recapte a un preu de 16 €. Per participar en el sopar cal fer reserva prèvia als telèfons habituals de l'Agrupació.

L'organització també ha preparat un sorteig amb lots de productes oferts per part del comerç local.

El programa sardanista contempla un total de divuit sardanes repartides entre les audicions de tarda i vespre. Un repertori amb composicions de tots els temps que ben segur farà ballar a totes i tots els assistents. Sardanes tan populars com "Mariona" de Josep Saderra, "Palau de la Fosca" de Pitu Chamorro, "Trenta i cinquanta a Bellvitge" de Joan Jordi Beumala, "Joves lleons" i "Blanca Espurna" de Jordi Paulí comparteixen programa amb sardanes dedicades a sardanistes lleidatans com "Miquel Àngel de Linyola" de Martí de Joan, "Alegria torregrossina" d'Amadeu Escoda, "Aires de Ponent" de Jordi Paulí i les estrenades aquest mateix any 2024 "Tot rient, tot ballant" de  Jeroni Velasco i la sardana "Mil•lenari de Sant Pere de Ponts" de Jordi Molina dedicada al monestir del mateix nom de Ponts. 

Com és tradicional tancarà la ballada la popular sardana "Sereno" de Josep Coll. L'aplec compta amb el suport de l'Ajuntament de Juneda.