Sardalleida

Balaguer inaugura el monument a la Sardana

Balaguer inaugura el monument a la Sardana
Autoria imatge: Col·lectiu Sardanista de Balaguer

La inauguració tindrà lloc en el marc de la Ballada dels Fanalets

Segon informa el Col•lectiu Sardanista de Balaguer, el pròxim dissabte 27 de juliol s'inaugurarà el monument a la sardana en la plaça del mateix nom, en el marc de la Ballada de sardanes dels Fanalets.

La inauguració del monument era una de les actuacions previstes durant la capitalitat de la sardana que havien quedat pendents i s'ha pogut recuperar el projecte gràcies a la complicitat de la Paeria de Balaguer. 

Els actes començaran a partir de les deu del vespre amb la inauguració institucional. El monument consisteix en una rotllana formada per quatre dansaires a mida real, que de manera esquematitzada fan posició de llargs amb els braços amunt. El conjunt escultòric ha anat a càrrec del mestre de forja Gerard Pons, i s'ubicarà al damunt de les dues esferes cilíndriques que hi ha al mig de la plaça, situades al costat sud direcció l'Escola Pia.

Feta la descoberta del monument i el parlament d'autoritats, es començarà la tradicional Ballada dels Fanalets, una ballada que se celebra el dissabte més proper a Sant Jaume, i que enguany excepcionalment no es farà a la Plaça del Mercadal sinó a la Plaça de la Sardana. Està previst que la ballada comenci amb un galop de benvinguda a càrrec de les colles de la ciutat, i amb la sardana ‘Balaguer Capital de la Sardana' de Dani Gasulla.

La ballada anirà a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt, que conjuntament amb el Col•lectiu Sardanista han preparat un repertori format per grans èxits de la composició actual, amb títols com ‘Petons de matinada' d'Enric Ortí, ‘La plaça de les il•lusions' d'Anna Abad, ‘Quina paciència' de Marcel Artiaga o ‘Blanes' de Jordi Molina, i s'acabarà amb ‘La iaia Sunsion', l'obra de Pere Baiges i Jan Castells inspirada en la sèrie ‘Plats bruts'.

El monument a la sardana és un encàrrec de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, entitat en liquidació que n'assumeix tot el cost. I està previst que als peus del monument s'hi instal•li una rèplica de la placa commemorativa de la capitalitat que està ubicada al vestíbul de la Casa de la Paeria.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA