Sardalleida

Estrena de la sardana "Xalem" en l'aplec de la sardana de Bellvís

Estrena de la sardana "Xalem" en l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Bellvís

Celebració dels quinze anys de la colla sardanista

Bellvís celebra l'edició trenta-tres de l'aplec de la sardana el pròxim dissabte 20 de juliol a partir de 2/4 de 8 del vespre a la plaça Catalunya de la localitat amb la Cobla Maricel.

Un aplec en el qual la colla sardanista de competició de la localitat "Xalem" celebrarà els quinze anys de la seva formació amb l'estrena d'una sardana de la compositora Anna Abad. La colla també ha aprofitat aquesta efemèride per actualitzar el logotip de l'Agrupació i de la mateixa colla sardanista.

La trobada sardanista comptarà amb el tradicional sopar ofert a tots els assistents a base de pa amb tomata amb pernil o formatge, un pica-pica, beguda, gelat de postres i cafè. Per participar-hi cal fer reserva prèvia als telèfons de contacte habituals de l'Agrupació Sardanista de Bellvís. L'organització ha preparat un sorteig de lots de productes de la població.

En l'apartat musical els sardanistes gaudiran d'un ampli repertori de tarda i nit amb un total de 18 sardanes. El programa recull peces dedicades a personatges o indrets lleidatans com "Festa a Bellvís" de Joan Prenafeta, "Mil•lenari de Sant Pere de Ponts" de Jordi Molina, "La Pepita de Bellvís" de Dani Gasulla, "A Guissona" de Joaquim Serra, "Terres de Ponent" d'Enric Aguilar, "La iaia Sunción" de Pere Baiges i Jan Castells i la sardana d'estrena "Xalem" d'Anna Abad.

L'Aplec de la Sardana de Bellvís és organitzat per l'Agrupació Sardanista, la colla Xalem i el suport de l'Ajuntament de Bellvís.