Sardalleida

Mollerussa, l'hora de la veritat

Mollerussa, l
Autoria imatge:
Ja fa dies que l'Agrupació Sardanista de Mollerussa va començar a embastar els actes que li permetrien fer de la seva ciutat una bona Capital de la Sardana, però no és fins aquest dissabte que arriba ''l'hora de la veritat'' amb la proclamació oficial d'aquesta iniciativa i el tret de sortida a un seguit d'iniciatives que tenen per objectiu posar la sardana de protagonsita. Així, dissabte, i amb la presència del conseller de Cultura Santi Vila i les autoritats locals i de la Confederació Sardanista, tindrà lloc el pregó, de la mà del monjo de l'Abadia de Montserrat Jordi Agustí, que va ser fundador de l'escola de música de Mollerussa. Al mateix teatre de l'Amistat es donaran a conèixer els Premis Capital de la Sardana 2016 i s'estrenarà la sardana 'Mollerussa, capital de la Sardana 2016', del compositor Òscar Barqué. Els encarregats de fer sonar aquest nou tema seran els joves músics, alguns encara estudiants, de la Cobla Jove-Molleurssa 2016, una formació que s'ha creat per a l'ocasió. A la plaça de l'Ajuntament es descobrirà una placa commemorativa itindrà lloc una ballada de sardanes amb la mateixa cobla, dirigida per Joan Farreny.

La jornada de proclamació però, no acaba aquí. A la tarda, s'inaugurarà l'exposició '70 anys de sardanes.70 anys de l'Agrupació de Mollerussa', una mostra que repassa la història de l'entitat. I per acabar, també a l'Amistat es durà a terme la representació d''Aigua', un espectacle audiovisual que suposa un recorregut musical per la història de Mollerussa, a través de l'element bàsic de la vida a la zona i de la rellevància que ha tingut l'arribada de l'aigua a través del Canal d'Urgell. L'espectacle és obra de la cobla Jovenívola d'Agramunt basat en una idea del director, Esteve Molero.

Amb aquest inici, Mollerussa donarà el tret de sortida a 12 mesos d'activitats per a totes les edats i sobretot, per atraure nous públics a la sardana.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA