Sardalleida

Preparant més que un aplec

Preparant més que un aplec
Autoria imatge:
L'Agrupació Sardanista de Mollerussa està ultimant els preparatius per un dels actes de la capitalitat que aglutinaran més sardanistes d'arreu de la comarca. Es tracta, dde la 'Trobada d'Agrupacions Sardanistes del Pla d'Urgell' que comptarà amb la inauguració de l'exposició 'Pla d'Urgell Sardanista', amb participació de les set agrupacions de la comarca, i una ballada de sardanes.
La trobada tindrà lloc als Jardins de la Casa Canal dissabte dia 27 a partir de 2/4 de 8 del vespre. És uns trobada que pretén reforçar els llaços de col·laboració entre les diferents agrupacions i alhora, recordar i evocar l'Aplec d'Urgell que s'inicià l'any 1974 al Castell del Remei i se celebrà durant 25 anys. El 1987 es va passar a dir 'Aplec del Pla d'Urgell', per la nova comarca, i hi participaven sardanistes del Pla d'Urgell, l'Urgell i comarques veïnes. Així, el Castell del Remei es va convertir en un punt de trobada i referència del sardanisme lleidatà.
Durant la ballada que oferirà la Bellpuig Cobla durant l'acte, s'estrenarà la sardana ''70 anys de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa'', un tema del compositor Antoni Saladrigues que commemora el 70è aniversari de l'entitat.

Exposició itinerant
'Pla d'Urgell Sardanista' pretén recollir en imatges el moviment sardanista de la comparca a traves de la història de cada agrupació participant. Es divideix en 8 espais, un per agrupació, i un de conjunt dedicat a l'aplec comarcal del Castell del Remei. En l'espai, cada agrupació podrà destacar els fets o esdeveniments de la seva història, i en especial, els relacionats amb la comarca.
Un cop finalitzada la seva presència a Mollerussa, que es podrà veure entre el 27 d'agost i el 17 de setembre, es podrà veure a tots els municipis amb agrupació. Així, a Bell-lloc hi serà per la festa major, entre el 29 de setemre i el 2 d'octubre, i a Bellvís, entre el 26 i el 30 d'octubre. La resta de poblacions, Ivars d'Urgell, Miralcamp, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig, encara no tenen les dades confirmades.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA