Sardalleida

Mollerussa diu adéu a la Capitalitat amb la presentació de la Guia Sardanista 2017

Mollerussa diu adéu a la Capitalitat amb la presentació de la Guia Sardanista 2017
Autoria imatge:
Una vegada més, el Teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir un acte sardanista. Va ser aquest dissabte, dia 10, amb la presentació de la Guia Sardanista 2017, en el marc de la Capital de la Sardana. La guia recull els 160 aplecs i 49 concursos de colles de sardana esportiva, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló que ja estan programats per l'any. La guia està estructurada de forma cronològica i alfabètica i hi podem trobar la població, l’hora i el lloc com també les cobles que hi actuaran, per facilitar al màxim als aficionats de la sardana, la localització dels llocs on anar.
La Guia també inclou un llistat ordenat per territoris amb d’altres esdeveniments sardanistes d’interès com poden ser ballades, concerts, diades, etc. També es pot trobar informació d’interès com ara el contacte de 57 cobles en actiu i 10 colles sardanistes de competició. El llibret va il·lustrat en portada, amb una foto del recent guanyador del premis Capital de la Sardana, el fotògraf col·laborador de la FCSLL, Marc Rovira, una imatge que va ser pressa al concurs de Sardana esportiva de Balaguer.
Se n’ha fet una tirada de 15.000 exemplars en paper. Aquestes guies es poden aconseguir a través de les associacions de sardanes territorials, els Aplecs, com també al Palau Robert i al Palau de la Virreina de Barcelona, a diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya, a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya i a la seu de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). La Guia, que s’edita des del 2002, aquesta és la 16a edició. Per 5è any consecutiu el disseny s’ha desenvolupat internament des de la Confederació Sardanista de Catalunya. Malgrat tot, s’hi recull només una petita part dels més de 3.000 esdeveniments sardanistes que se celebren cada any al llarg de tot el territori, i que es poden consultar a l’agenda de www.fed.sardanista.cat.

Concert per a la presentació
L’acte va comptar amb una actuació de la Bellpuig Cobla amb la mezzosoprano Marta Valero, on hi van assistir l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la presidenta de l'Agrupació sardanista de Mollerussa, Mercè París; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i el president de la Federació sardanista de les Comarques de Lleida, Carles Vall, entre d’altres autoritats municipals i representants del món de la sardana.
El concert, que va precedir el lliurament de les guies, va està molt aplaudit per els assistents, va comptar amb dues parts, la primera amb la Bellpuig Cobla dirigida per Concepció Ramió on van interpretar 6 peces com ‘Quant els ulls es tanquen’ de Jordi Feliu o ‘Sota el pins del Pujolet’ de Joaquim Serra o la Sardana creada per Òscar Barqué per a Mollerussa ‘Mollerussa, Capital de la Sardana 2016’. Després va sortir a l'escenari la mezzosoprano Marta Valero i juntament amb la Bellpuig Cobla van interpretar temes com ‘El Cavaller enamorat’ de Joan Manén o ‘La puntaire’ de Lluís Badosa per acabar amb una sorpresa per al public, com va ser la interpretació de la mítica Sardana, ‘És la Moreneta’ que va entusiasmar els assistents amb aplaudiments i que la Concepció Ramió va animar a seguir.

Aplecs de la demarcació de Lleida
Preixana, 17 d'abril
Torres de Segre, 22 d'abril
Oliana, 1 de maig
Tàrrega, 14 de maig
Mollerussa, 27 de maig
Almacelles 3 de juny
Cappont-Lleida, 11 de juny
Agramunt 24 de juny
Rosselló, 1 de juliol
Juneda, 2 de juliol
Torregrossa, 8 de juliol
Bellvís, 15 de juliol
Les Borges Blanques, 29 de juliol
Bell-lloc d'Urgell, 5 d'agost
Organyà, 5 d'agost
Alguaire 3 de de setembre
Bellpuig, 17 de setembre
Lleida, 23 de setembre
Vilanova de Bellpuig, 1 d'octubre

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA