Sardalleida

Carles Vall: 'Des de la Federació, hem de continuar treballant de valent per seguir units i innovant en tots els sectors'

 Carles Vall:
Autoria imatge:
Aquest any en farà quatre que Carles Vall presideix la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Els darrers dotze mesos ha tingut l'agenda força atapeïda, gràcies a la Capital de la Sardana, que ostenta, fins al març, Mollerussa. Aquesta Capitalitat és una mostra de la vitalitat del sector sardanista de Ponent que fa possible la pervivència de la dansa catalana a les comarques lleidatanes. Així, després d'un bon any 2016 els reptes no s'aturen i s'encara el 2017 amb més concursos, més aplecs i altres novetats.

Acabem de deixar enrere un any força ple sardanísticament parlant a les comarques de Lleida. Quin balanç en fa com a president de la Federació?
En faig un balanç molt positiu, sobretot per la celebració de la capitalitat de la sardana en terres lleidatanes, a Mollerussa, que ha fet un treball extraordinari amb èxit en tots els esdeveniments que ha organitzat. Els vull felicitar perquè han deixat el llistó molt alt. S’han realitzat 15 concursos de colles sardanistes i 2 concursos individuals de sardanes revesses. Respecte als aplecs s’han celebrat 21 aplecs en els que s’ha continuat apostant per la participació de colles joves per dinamitzar-los. Des del 'Saltem i ballem' s’ha treballat per ampliar el cursos i tallers a les escoles, doblant el nombre d’alumnes respecte l’any anterior.

I doncs, per aquest 2017, què ens espera?
Les previsions i reptes de cara l’any 2017 passen per culminar la Capital de la Sardana, reactivar el sector d’informadors sardanistes i incrementar el nombre de cursos i tallers a les escoles, ja que s’està reactivant a noves poblacions. També es durà a terme un curs de formació de monitors, mantenir els aplecs i fer dos concursos de més respecte l’any passat (Solsona i Preixana). A banda, es modernitzarà la pàgina web adequant-la a les noves tecnologies i mitjans de comunicació digitals.

Amb la crisi es van veure patir aplecs i actes sardanistes, o com a mínim reduir-se a la mínima expressió. Com està el panorama ara mateix?
El panorama és engrescador, només cal veure la guia sardanista i l’agenda setmanal, per observar que es programen moltes activitat: ballades, aplecs, concursos, concerts, que demostren una activitat creixent.

Com pot seguir treballant la Federació per promocionar la sardana. Hi ha projectes en cartera?
Des de la Federació de les Comarques de Lleida hem de continuar treballant de valent per seguir units i innovant en tots els sectors. Disposem de gent vàlida i entusiasta per ampliar els cursets de sardanes a les escoles, amb la incorporació de noves poblacions i escoles i per tirar endavant els aplecs i concursos que procurarem modernitzar. Enguany potenciarem el sector d’informadors sardanistes amb la incorporació de noves persones i crearem una nova web moderna i preparada per les noves tecnologies.

Un dels cavalls de batalla és l'ensenyament de la sardana i la configuració de colles infantils que en garanteixin la continuitat. Creu q s'està treballant en la direcció correcta? Què manca?

Està previst l’estrena d’una nova colla aleví i el manteniment de les altres colles joves. Hi ha contacte amb el departament d’Ensenyament per facilitar la tasca en les escoles que ens permeti ampliar el número d’alumnes.

La creació de la Confederació va canviar algunes dinàmiques dins el sector. Quina valoració en fa? Creu que ha estat positiva?
La creació de la Confederació ha estat molt positiva perquè ha permès treballar tots junts a nivell del Principat, Andorra i la Catalunya Nord i aconseguir patrocinis i condicions que beneficiaran a tot el col·lectiu.

A nivell institucional, us sentiu recolzats? Reivindicacions
La Federació de les Comarques de Lleida se sent recolzada i crec que s’ha reconegut la nostra tasca i la nostra manera de treballar i se’ns respecta el nostre fet diferencial que reivindiquem i ens en sentim orgullosos.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA