Sardalleida

Torna el Campionat de colles sardanites

Torna el Campionat de colles sardanites
Autoria imatge:
Als sardanistes de Ponent se'ls han acabat les vacances. Després de l'aturada estiuenca, aquest cap de setmana tenen una doble cita a Vilanova de Bellpuig, dissbate, i a les Borges Blanques, diumenge. A més, Encamp, fora del campionat, també organitza el seu propi concurs a Andorra. Així doncs, després d'uns mesos sense activitat, les colles de la Terra Ferma tenen una triple oportunitat per demostrar el seu estat de forma i augurar un bon final de temporada. A Vilanova de Bellpuig hi participran sis colles en la categoria d'adults, a més de la participació de dues colles locals, fora de concurs. La cita és a dos quarts de set de la tarda a la plaça de l'Anjua amb la Bellpuig Cobla. A les Borges Blanques, els sardanistes començaran a ballar a les 12 del migdia a la plaça de la Constitució i amb la cobla Juvenil Ciutat de Solsona. En aquest cas, seran 8 les colles grans les que hi participaran. A Encamp, el concurs serà a les cinc de la tarda a la plaça dels Arínsols i hi ha fins a cinc colles veteranes inscrites, entre les quals la Fonts de Valldants de Ponts, i 4 colles més grans.

Sarda què: el trivial sardanista

Una novetat per aquest segon tram del Campionat de colles sardanistes és l'estrena del Sarda què, un triial sardanista que vol dinamitzar els concursos amb preguntes online. Hi poden participar dansaires, acompanyants i públic en general, i només cal que, a través del web de sardalleida, s'accedeixi a un formulari on es respondran tres preguntes referetns al concurs d'aquell dia. El formulari estarà disponible des d'unes hores abans de l'inici del concurs fins que acabi la sardana de germanor. Al moment de la classificaió de les colles es tancarà per poder desvetllar el nom del guanyador després de lliurar els trofeus.
L'objectiu de la iniciativa, que surt en el si de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, és incentivar i aprofitar els moments buits de la trobada, és a dir, abans del concurs, entre sardanes i un cop finalitzada la sardana de punts lliures. Només cal un mòbil amb accés a internet per poder-hi participar.. Els concursants trobaran al web un banner que els connectarà amb el formulari de les tres preguntes. Cada pregunta estarà valorada amb 5 punts i si només una persona encerta les tres preguntes, serà la guanyadora, si són més d'un, s'haurà d'anar a sorteig. Cada concurs tindrà el seu premi però a més, els punts es podran anar acumulant a una classificació general que permetrà sortejar un premi final entre els participants amb més puntuació.

A set concursos de la final

El 43è Campionat de Colles Sardanistesde les Terres de Lleida es reinicia doncs aquest cap de setmana i fins a la final, de Balaguer, programada pel 12 de novembre vinent, se celebraran 9 concursos més. L'agenda doncs, dels sardanistes lleidatans és força apretada. Després de Vilanova i les Borges, caldrà complir a Tàrrega , Solsona, Cervera, Verdú, Preixana, Bellvís, i finalment, a la capital de la Noguera.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA