Sardalleida

La Sardana de l’Any continua amb la selecció de candidates fins a la gran final d’Alcanar.

La Sardana de l’Any continua amb la selecció de candidates fins a la gran final d’Alcanar.
Autoria imatge:
Després de tretze caps de setmana de competició i a falta de dues eliminatòries, el concurs de la Sardana de l’Any encara la segona part del procés de selecció que culminarà en la gran final que aquest any tindrà lloc en la vila d’Alcanar.

En aquesta vint-i-novena edició, que se celebra entre els mesos de setembre 2017 i maig 2018, hi participen 45 sardanes estrenades a finals de 2016 i al llarg del 2017, que els seus autors han decidit presentar-les al concurs, i prèvia tria per part del Comitè Seleccionador format per tres músics de reconeguda solvència musical. Cada compositor només hi pot presentar dues sardanes i que no seran hi podran participar les sardanes anomenades -obligades-

La Sardana de l’Any, és un certamen de composició sardanista que té com a objectiu incentivar la composició i projectar i difondre la sardana com a patrimoni cultural català. El concurs està dividit en tres categories; Premi Popular, Premi de la Crítica i Premi Joventut per autors menors de 30 anys. El vot popular, obert a tothom que desitgi participar-hi, es pot dur a terme a través de la pàgina web del concurs (www.lsda.cat), o per vot telefònic a les emissores autoritzades. El Premi de la Crítica és escollit pel comitè seleccionador d’entre totes les presentades.

Olivier Marqués amb la sardana “Porta-la amb tu” va ser el guanyador del Premi Popular de la passada edició. “De Figueres a Portlligat” d’Antoni Ros-Marbà, va guanyar el Premi de la Crítica i Xavier Ventosa amb “Sardana n. 5” el Premi Joventut.

La Final de La Sardana de l’Any 2017 serà al Centre Cívic d’Alcanar, el 12 de maig. El concurs és organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA