El curs, que consta de dotze sessions o si lescola ho prefereix un taller de sis, té com a objectiu ensenyar a ballar la sardana entre els més joves, reforçar el moviment sardanista, potenciar lassociacionisme i fomentar la participació en les activitats i manifestacions sardanistes.
El Saltem i Ballem per a infants, que arriba a la seva vint-i-vuitena edició, i que es desenvolupa principalment a les escoles sota la batuta dun monitor federat, hi participaran al voltant de 1.800 alumnes i realitzarà la cloenda en la tradicional Trobada intercomarcal de les escoles que aprenen a ballar sardanes en la vila dAgramunt el primer cap de setmana de maig.
Però el Satem i Ballem també sadreça a persones grans, així els Casals de la Gent Gran de les poblacions lleidatanes somplen de sardanes i sardanistes adults. Uns sardanistes que preparen les seves colles en els casals per participar en la Trobada de sardanistes adults del Saltem I Ballem a les Comarques de Lleida que en aquesta edició se celebrarà a la ciutat de Lleida entre els mesos de juny i juliol.
Entra en la recta final el curs de monitors i monitores de sardanes adreçat a totes aquelles persones que volen ampliar coneixements i que posteriorment es convertiran en educadors sardanistes. El curs, que es va iniciar el mes doctubre en lAmistat de Mollerussa, li resten dues sessions que tindran lloc els dissabtes 27 de gener i 17 de febrer. El curs, de trenta-dues hores de formació i vuit de pràctiques ha aplegat a trenta-cinc alumnes, fet que assegura continuar disposant de suficients monitors i monitores per a futures edicions del Saltem i Ballem.
0