Sardalleida

Arranca una nova edició del programa d’ensenyament sardanista Saltem i Ballem

Arranca una nova edició del programa d’ensenyament sardanista Saltem i Ballem
Autoria imatge:
A mitjans del mes de gener s’iniciaran en les escoles que ho han sol·licitat, el nou curs d’ensenyament de sardanes promogut per la secció formativa de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida “Saltem i Ballem”.

El curs, que consta de dotze sessions o si l’escola ho prefereix un taller de sis, té com a objectiu ensenyar a ballar la sardana entre els més joves, reforçar el moviment sardanista, potenciar l’associacionisme i fomentar la participació en les activitats i manifestacions sardanistes.

El Saltem i Ballem per a infants, que arriba a la seva vint-i-vuitena edició, i que es desenvolupa principalment a les escoles sota la batuta d’un monitor federat, hi participaran al voltant de 1.800 alumnes i realitzarà la cloenda en la tradicional “Trobada intercomarcal de les escoles que aprenen a ballar sardanes” en la vila d’Agramunt el primer cap de setmana de maig.

Però el “Satem i Ballem” també s’adreça a persones grans, així els Casals de la Gent Gran de les poblacions lleidatanes s’omplen de sardanes i sardanistes adults. Uns sardanistes que preparen les seves colles en els casals per participar en la “Trobada de sardanistes adults del Saltem I Ballem a les Comarques de Lleida” que en aquesta edició se celebrarà a la ciutat de Lleida entre els mesos de juny i juliol.

Entra en la recta final el curs de monitors i monitores de sardanes adreçat a totes aquelles persones que volen ampliar coneixements i que posteriorment es convertiran en educadors sardanistes. El curs, que es va iniciar el mes d’octubre en l’Amistat de Mollerussa, li resten dues sessions que tindran lloc els dissabtes 27 de gener i 17 de febrer. El curs, de trenta-dues hores de formació i vuit de pràctiques ha aplegat a trenta-cinc alumnes, fet que assegura continuar disposant de suficients monitors i monitores per a futures edicions del “Saltem i Ballem”.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA