Sardalleida

El nou any celebrarà les efemèrides de nou músics de cobla i compositors de sardanes.

El nou any celebrarà les efemèrides de nou músics de cobla i compositors de sardanes.
Autoria imatge:
Al llarg de l’any 2018, coincideixen les efemèrides d’importants i destacats noms de la música per a cobla i composició de sardanes. Així celebrarem els 100 anys del naixement de Ricard Viladesau, els 150 de Pere Rigau o els 125 d’en Josep Coll i Ligora entre els més destacats.

Ricard Viladesau va néixer a Calonge el 1918 i va ser anomenat per Pau Casals “El Príncep de la tenora” pel seu virtuosisme en aquest instrument. Viladesau va compondre 244 sardanes però també un gran nombre d'havaneres, ballables (boleros, valsets, fox), i fins i tot cançons de bressol.

Pere Rigau va néixer a Torroella de Montgrí l’any 1868, va ser un extraordinari flabiolaire, director i compositor de música per a cobla i sardanes. Va ser fundador de la cobla Els Montgrins. Entre els seus deixebles hi figura Vicenç Bou.

Josep Coll i Ligora, nascut l’any 1893 a Llançà, destacar com a intèrpret de tenora, compositor de sardanes i pedagog. Una de les seves sardanes més destaca i recordada sens dubte és “El Sereno”

Altres compositors i músics dels quals celebrarem efemèrides al llarg d’aquest any són: els 125 anys del naixement de Rossend Palmada i Joan Parera; el centenari de Jaume Pons i de Joan Roca i els 50 anys de la mort de Jaume Roca Delpech i de Francesc Juanola.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA