Sardalleida

Fonts de Valldans repeteix com amfitriona en el primer concurs del campionat de Colles Sardanistes de la terra Ferma

Fonts de Valldans repeteix com amfitriona en el primer concurs del campionat de Colles Sardanistes de la terra Ferma
Autoria imatge:
La Colla Fonts de Valldans de Ponts manté el seu nom original malgrat que, la majoria dels seus components, provenen d’altres colles sardanistes que no estan en actiu a hores d’ara. Aquest és un dels trets característics de la Colla alhora que li dóna personalitat. Un fet que dificulta en gran manera l’assaig i preparació del campionat però que en comptes de ser un obstacle pels integrants de la formació, es transforma en un repte per mantenir l’alt nivell sardanista que han demostrat en els últims campionats.

La Colla Sardanista Fonts de Valldans va participar per primera vegada en un concurs de colles sardanistes l’any 1966, el primer que s’organitzava en la vila de Ponts, coincidint amb la festa del Ranxo. La Colla havia fet el seu debut en públic, mig any abans, en el transcurs de la Festa Major el setembre de 1965.

Aquest fet els animà a preparar-se i reforçar-se per continuar participant en els concursos de colles de la territorial de Lleida i en poc temps en el Campionat de Catalunya. Des de la seva creació fins a l’any 1972, en el qual van aconseguir el sot-campionat de les terres lleidatanes, Font de Valldans sempre va figurar en els llocs d’honor de la classificació.

La falta de dansaires per renovar-se, va obligar a cessar l’activitat sardanista al llarg de 25 anys. L’Ajuntament de Ponts, l’any 2001 va voler recuperar l’activitat dels concursos i en organitzar un de nou per la festa major del setembre, en el qual va reaparèixer la colla de la localitat.

Les ganes de continuar amb l’activitat sardanista d’alguns dels dansaires de Ponts els va portar a demanar la col·laboració d’altres sardanistes de diferents poblacions que havien ballat en colles i així poder-se assegurar la participació en el campionat.

Els dansaires que formen part de la colla actualment provenen d’Oliana, Artesa de Segre, Lleida, Sanaüja, Tàrrega, Bellcaire, Miralcamp, Bellpuig, Balàfia, Barcelona i com no, de Ponts.

Fons te Valldans va ser distingida l’any 2015 amb el Premi Continuïtat en el marc de Calella Capital de la Sardana 2015. A Perpinyà 2016, va ser una de les Colles representants del sardanisme lleidatà en l’edició de l’Aplec Internacional. Fonts de Valldans és una colla activa que, a banda de la seva participació en els concursos del campionat de colles, també col·labora i participa en aplecs i exhibicions sardanistes. La Colla va aconseguir el quart lloc en el campionat organitzat per l’ACSTELL de la passada edició.

En paraules dels seus components: “l’objectiu de la Colla és gaudir tots plegats i compartir bons moments tot ballant sardanes, per contribuir a fer que no es perdi aquesta tradició i intentant alhora, que la gent estimi la nostra dansa com a part important de la Cultura Catalana”.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA