Sardalleida

Més de vint anys de trajectòria de l’Agrupació Sardanista d’Organyà

Més de vint anys de trajectòria de l’Agrupació Sardanista d’Organyà
Autoria imatge:
La població d’Organyà va cloure el cicle de les Ciutat Pubilla de la Sardana acollint la 51a edició. La Confederació Sardanista de Catalunya va engegar l’any 2013 el nou projecte de Capital de la Sardana essent la vila d’Arenys de Munt la primera seu.

L’Agrupació Sardanista d’Organyà va néixer l’any 1995 de la voluntat d’un grup de persones motivades en voler continuar aprenent a ballar sardanes. Un aprenentatge que han transmès a la resta de la població organitzant els cursos d’ensenyament sardanista des de l’inici de la tardor fins a l’arribada de l’estiu.

L’Aplec de la Sardana d’Organyà, festa cabdal de les agrupacions i punt de trobada dels aficionats a la nostra dansa, se celebra des de l’any 1997 i de forma ininterrompuda, el primer dissabte del mes d’agost. Un aplec que compta entre les seves activitats, el celebrat concurs de colles improvisades, la exhibició d’alguna colla sardanista i de balls tradicionals.

Un dels actes més destacats que organitza l’Agrupació és la Diada dels Amics de la Sardana de l’Alt Urgell en el mes de maig. Una festa que es projecta com un homenatge a totes i tots els i les sardanistes de la comarca i voltants.

El 30 d’abril de 2011, Organyà va ser proclamada 51a Ciutat Pubilla de la Sardana, sens dubte, un dels actes més important de manifestació de la cultura catalana i com no, del moviment sardanista. Per celebrar aquesta efemèride es va estrenar la sardana d’en Jaume Riu i Ratera “Organyà, Ciutat Pubilla”

L’Agrupació Sardanista d’Organyà va ser distingida amb el Premi Rotllana que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida per la seva continuada tasca de l’ensenyament de la nostra dansa.

Actualment l’Agrupació compta amb més de 300 socis i sòcies i és presidida per Elena Belmonte.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA