Sardalleida

El Campionat de Catalunya de sardana esportiva 2018, presentat amb novetats a Figueres

El Campionat de Catalunya de sardana esportiva 2018, presentat amb novetats a Figueres
Autoria imatge:
(Notícia extreta del www.portalsardanista.cat)

Aquest passat diumenge, 25 de febrer, Figueres ha acollit la Festa Anyal de cloenda, el lliurament de premis de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) i la presentació del calendari oficial del Campionat de Catalunya 2018, en el marc de les darreres grans activitats com a Capital de la Sardana 2017.

La principal novetat, a part del calendari, ha sigut la presentació d'un concurs experimental en format d'eliminatòries directes que se celebrarà a Montblanc el dissabte, 28 de juliol. També ha servit perquè les colles votessin, 3 anys després, la renovació conforme se sabran les sardanes dels concursos del Campionat perquè les puguin preparar adequadament.

El concurs experimental de Montblanc es planteja només per a colles de categoria Gran o Absoluta, i Vetarana, amb 8 rotllanes per categoria. Tindrà formats d'eliminatòries colla contra colla amb una repesca inclosa. D'aquesta manera, totes les formacions ballaran com a mínim 2 sardanes i com a màxim 4. Les eliminatòries seran amb sardanes de 5 tirades i la final d'aquest únic concurs serà de 7 tirades. El certamen s'ha batejat com a Copa Catalunya i la UCS en proporcionarà més dades properament, com per exemple, quines colles hi podran participar, a quina hora se celebrarà, etc.

També s'ha anunciat que el concurs-Final de Punts Lliures serà a Montblanc, el diumenge, 25 de novembre. Serà un concurs que se celebrarà també en el marc de Montblanc, Capital de la Sardana 2018, com és habitual darrerament a les poblacions que ostenten aquest títol.

L'esdeveniment de Figueres també ha servit perquè les colles tornessin a votar si les sardanes dels concursos del Campionat de Catalunya s'havien de saber abans per poder preparar-les. Les colles assistents han acabat votant afirmativament. D'aquesta manera es renova l'acord pres fa 3 anys. La nova decisió afectarà també les properes 3 temporades, i totes les categories del Campionat.

En la festa també hi han acudit els millors revessaires per recollir els premis segons la posició assolida al Campionat de Catalunya Individual de Sardanes Revesses. Igualment, hi han participat totes aquelles persones, colles i entitats que han rebut el reconeixement de la UCS per la seva tasca a favor de la sardana esportiva durant 25 i 50 anys.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA