Sardalleida

La cobla Jovenívola d’Agramunt celebra el seu trentè aniversari

La cobla Jovenívola d’Agramunt celebra el seu trentè aniversari
Autoria imatge:
La Cobla Jovenívola d’Agramunt es va presentar en públic l’11 de setembre de 1987. La formació musical es va formar en l’escola de música de la vila a proposta del seu director en Ricard Bertrand.

La cobla, al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb grans músics com; Jordi León, Jordi Molina, Santi Arisa, Jordi Vilaró i en els últims anys amb Esteve Molero. Amb Santi Arisa participen directament del projecte de la Sardanova, amb els seus grups històrics com La Tribu o els Lakatans. Aquesta col·laboració aporta a la formació diferents maneres de fer música i noves experiències.

Al llarg de la trajectòria de la cobla han estat destacats músics els que han assumit la direcció musical, aportant cadascun d’ells la seva experiència, que sens dubte, ha enriquit a la formació per poder oferir un producte musical de gran qualitat que els hi permet interpretar la nostra dansa i altres estils musicals per arreu del territori. Ricard Bertran, Joan Farreny, Jordi Vilaró, Dolors Ricard, Esteve Molero i aquest any 2018 en Ricard Pastor.

De les inquietuds musicals de músics i directors la cobla s’ha endinsat en produccions pròpies de les quals destaquen “Els sons ancestrals del Mar Negre i la Mediterrània” i “Recordansa” junt amb el Grup Sardanista Estol-Espígol i el Grup Escènic Agramuntí.

La Cobla Jovenívola d’Agramunt ha actuat al llarg dels anys en trobades i festivals internacionals a Alemanya, Bèlgica, Àustria, França, Andorra, Madrid. L’agost del 2014, va participar en el XXVII Aplec Internacional en la localitat de Timisoara.

Un nou logitp presentat a finals de l’any passat en el transcurs del tradicional concert de Santa Cecília al Casal Agramuntí van donar el tret de sortida als actes que al llarg d’aquest any organitzarà la Cobla per tal de celebrar el 30è aniversari.

Una gran festa programada pel dia 7 d’abril i la presentació l’11 de setembre d’un nou cd de sardanes dedicades a la cobla en seran els actes més destacats.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA