Sardalleida

Ensenyar i difondre la nostra dansa són els principals objectius dels Amics de la Sardana d’Alguaire

Ensenyar i difondre la nostra dansa són els principals objectius dels Amics de la Sardana d’Alguaire
Autoria imatge:
L’associació Amics de la Sardana d’Alguaire es va constituir oficialment l’any 2002 però beu d’una forta i arrelada tradició sardanista a la vila. En la dècada dels anys seixanta existia en la població un grup de dansa que ballaven principalment balls tradicionals populars i sardanes.

Al llarg de molts anys, aquesta colla anomenada “La Flor del Segrià”, va participar en tots els concursos de colles sardanistes que tenien lloc en les nostres contrades i com no, col·laborar en els actes que s’organitzaven en el municipi.

Arran d’acollir a Alguaire la final del Saltem i Ballem del curs 98-99, en el que hi van participar més de 1.500 nens i nenes d’arreu de la província, es va crear la colla “Amics de la Sardana d’Alguaire”, fruit de l’interès, per part dels organitzadors, en continuar ballant sardanes. Aquesta nova empenta sardanista es va traduir en l’organització de cursets d’ensenyament sardanista, ballades, sortides i la participació en altres activitats sardanistes fora de la població.

L’entitat, un cop constituïda oficialment, ha col·laborat en diferents activitats que s’organitzen en la vila com el Correllengua, l’abril cultural, el dia universal de la sardana, la diada de la Mare de Déu de Merlí, Onze de Setembre, les ballades d’estiu, activitats amb motiu de la Marató de TV3 i altres esdeveniments.

Els Amics de la Sardana d’Alguaire també es caracteritzen per la seva participació i implicació en activitats organitzades per altres entitats sardanistes. Han ballat a Montserrat, Calella, Salou, Sant Carles de la Ràpita, davant el monument a la sardana a Madrid, en la plaça del Pilar de Saragossa, en l’Aplec d’Andorra la Vella i inclús en actes organitzats a Holanda, Alemanya, Luxemburg o Torí entre altres i sempre, recolzant les ballades i aplecs de les nostres comarques.

Els cursos d’ensenyament són una constant en l’agenda de l’entitat. Els Merlinets, colla sardanista alevina i infantil en són el fruit. La colla ha participat en concursos i exhibicions. En l’actualitat està formada per dotze membres de diferents edats.

L’any 2015, Alguaire recupera la colla “Flor del Segrià”, la qual participa en el campionat de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes. L’Aplec de la Sardana a la vila se celebra el primer dissabte del mes de setembre amb ballades de tarda i nit acompanyat del sopar de germanor i el concurs de fotografia sardanista.
Alguaire compta amb tres sardanes dedicades; El Santuari de Merlí, El nostre Joan i Recordant Lladonosa. Ester Llovera és l’actual presidenta de l’entitat la qual compta amb 160 socis.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA