Sardalleida

Les entitats sardanistes donen suport a la tasca desenvolupada per la Federació, l’Acstell i la Coordinadora d’Aplecs.

Les entitats sardanistes donen suport a la tasca desenvolupada per la Federació, l’Acstell i la Coordinadora d’Aplecs.
Autoria imatge:
Vint-i-cinc entitats sardanistes van participar, el dissabte 21 d’abril, en l’assemblea general de la Federació Sardanista de les Terres de Lleida, de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL) i de la Coordinadora d’Aplecs de les Comarques Lleidatanes, que va tenir lloc a la Sala 2 de l’Amistat de Mollerussa. En el transcurs de l’assemblea també es van donar a conèixer l’activitat desenvolupada per l’entitat Saltem i Ballem responsable de l’ensenyament sardanista de la Federació.

L’assemblea va comptar amb la presència d’en Joan Ventura, president dels Aplecs de Catalunya i representant de la Confederació Sardanista de Catalunya. Ventura, en el seu parlament, va destacar la necessitat, per part de totes les entitats i agrupacions que conformen el món sardanista, impulsar i col·laborar de manera efectiva en la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Un reconeixement que, sense cap mena de dubte, situaria a la nostra dansa en l’esfera cultural que li pertoca i alhora, obtindria el reconeixement i suport que es mereix.

El suport a la creació de noves colles sardanistes és el principal objectiu de l’ACSTELL

Albert Masagué, en la seva intervenció com a president de l’ACSTELL, va remarcar l’interès de l’entitat en donar suport a la creació de noves colles sardanistes, en totes les categories, per assegurar el futur del campionat, i com no, el del sardanisme en general. Masagué va recordar que es manté, per aquest 2018, el nombre de concursos del Campionat de la territorial de Lleida, que tindrà lloc en 15 poblacions de les nostres contrades. També va fer una crida a totes les colles sardanistes a participar en el nou concurs no puntuable que se celebrarà en Golmés el primer cap de setmana d’agost.

En la seva intervenció, Masagué va destacar que la demarcació de Lleida acull tres dels set concursos individuals de sardana revessa que es disputaran al llarg de l’any, tenint en compte que un d’ells, tindrà lloc en la localitat de Ceret a la Catalunya Nord.

Els participants en l’assemblea van aprovar per majoria els comptes de l’entitat i l’informe de la presidència.

El president de l’Acstell va remarcar tota la junta de l’entitat resta a disposició de les colles i agrupacions per mantenir debats oberts de cara a noves propostes, modificacions del reglament del campionat i qualsevol tema que es plantegi en benefici de tots.

Josep Sarret de Bell-lloc, s’incorpora a la junta de la Coordinadora d’Aplecs.

Ester Llovera, presidenta de la Coordinadora d’Aplecs de les Comarques Lleidatanes, va informar de la incorporació a la junta de l’entitat d’en Josep Serret de l’Agrupació Sardanista de Bell-lloc.

Llovera, en la seva intervenció, va fer èmfasi en la necessitat de mantenir reunions periòdiques amb les entitats organitzadores dels aplecs per tal de posar en comú, idees, projectes i intercanviar experiències que contribueixin a dinamitzar les tradicionals trobades sardanistes.

La presidenta va informar de la renovació dels convenis de col·laboració amb San Miguel i Aneto. Les dues empreses continuaran, un any més, aportant productes en els aplecs en el cas de la firma Aneto o subvencionat la Guia d’Aplecs per part de la cervesera.

Joan Ventura, com a president dels Aplecs de Catalunya, va informar d’una nova proposta per promocionar la sardana revessa en els aplecs com a prova pilot. Es tractaria de fer un petit concurs individual de revessa entre el públic assistent, aprofitant el descans de les cobles. Es demana la complicitat d’un parell d’aplecs per portar a terme aquesta prova pilot i poder analitzar els resultats posteriorment. La Coordinadora ho farà extensiu a tots els organitzadors i animarà a participar-hi.

L’assemblea aprovà també per majoria l’estat de comptes, l’acció de la junta i l’informe de la presidenta.

1.500 alumnes han participat en el programa d’ensenyament sardanista Saltem i Ballem 2018.

44 escoles i 1.500 nens i nens de les comarques lleidatanes han participat en aquesta nova edició del Saltem i Ballem.

El programa d’ensenyament sardanista clourà amb la trobada que tindrà lloc el diumenge 6 de maig en la vila d’Agramunt. El Grup Sardanista Estol-Espígol ha organitzat tot un seguit d’activitats per als nens i nenes participants i també per als acompanyants.

Montserrat Carulla, secretària del Saltem i Ballem, s’ha mostrat molt satisfeta amb les xifres aconseguides de participació perquè renoven, un any més, la confiança dels centres escolars en el programa d’ensenyament sardanista. També ha agraït al Grup Sardanista Estol, l’esforç i la tasca realitzada en la preparació de la trobada.

Carulla ha volgut destacar l’èxit de participació de l’última convocatòria del curs de monitors sardanistes que va tenir lloc des del mes d’octubre a febrer en el qual hi van participar més de 35 alumnes, incrementant, diversificant i dotant de més agilitat a la plantilla de formadors ja existents.

Torres de Segre acollirà el 16 de juny la trobada del Saltem i Ballem d’adults en el marc de l’aplec.

La Federació aposta per fomentar la comunicació i les noves tecnologies.

La promoció i difusió de les activitats sardanistes serà un dels temes preferents en l’apartat de comunicació. Una nova pàgina web, la continuïtat de la informació sardanista en les pàgines dels diaris Segre i La Manyana, i la promoció de continguts en les xarxes socials, són eines cabdals per tal de difondre el moviment sardanista en el seu àmbit però també a persones no versades. El responsable de comunicació de la Federació va recalcar la necessitat de potenciar la visibilitat del món sardanista, de sortir de la nostra zona de confort i arribar quelcom més lluny. Per aquest motiu, va demanar la implicació de totes les entitats en la promoció de les seves activitats i va posar el departament de comunicació al servei d’entitats i agrupacions.

Carles Vall, president de la Federació, en el seu informe de presidència, va fer un repàs de les activitats que han comptat amb presència de membres de la junta, tant a les nostres contrades com fora d’elles.

Vall, en la seva intervenció, va comunicar que la població de Vallfogona de Balaguer serà la seu de la Nit de la Sardana 2018 a mitjans de novembre. També va demanar a totes les agrupacions el suport a la candidatura de la sardana a la UNESCO amb la incursió del logotip, dissenyat a tal fi, en tots els cartells de les activitats sardanistes que s’organitzin.

El president va agrair a les juntes de les sectorials la tasca que realitzen i a la resta d’agrupacions i entitats, l’esforç en continuar programant activitats sardanistes.

L’assemblea va aprovar l’estat de comptes 2017 i els pressupostos 2018, presentats per la tresorera de l’entitat, Elena Santamaria.

Ferran León, vicepresident de la Federació, va informar de la renovació d’en Joaquim Rucabado com a president de la Confederació Sardanista de Catalunya i de tota la junta, en l’assemblea general que va tenir lloc el divendres 20 d’abril en la Casa de la Sardana a Barcelona.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA