Sardalleida

El Grup Sardanista Montserrat de Lleida celebra el seu 45è aniversari.

El Grup Sardanista Montserrat de Lleida celebra el seu 45è aniversari.
Autoria imatge:
El Grup Sardanista Montserrat de la Ciutat de Lleida celebra aquest any 2018 els 45 anys de la seva fundació. El Grup, entitat sense ànim de lucre, té com a objectius principals difondre i promoure la sardana i la cultura catalana principalment entre els joves i infants i, per descomptat, a la resta de la ciutadania.

El grup sardanista manté obert un esplai sardanista setmanal en el qual, com a educadors en el lleure i entitat implicada com a motor sociocultural de la ciutat, potencien les dues branques principals del grup, l’activitat relacionada amb el món sardanista i l’apartat de lleure amb el grup de muntanya, les colònies d’estiu o els camps de treball que organitza la mateixa entitat i la participació en actes de la ciutat com el Carnestoltes, la Castanyada, Sant Jordi, la Festa Major o el Cucalocum.

Educar des del vessant de la difusió de la cultura popular i la sardana permet atansar els joves a una part important de la riquesa cultural i alhora una manera diferent de gaudir dels temps de lleure. El grup es caracteritza per restar obert a tota mena de projectes i iniciatives tant d’àmbit local, provincial com nacional.

Els assajos enfocats a la participació en el Campionat de Colles Sardanistes en diferents categories de les colles que conformen el grup, el manteniment de les dites colles, l’ensenyament i cursos de sardanes enfocats a infants, joves i adults, la participació i la col·laboració en aplecs o ballades, conformen el gruix de l’activitat sardanista que desenvolupa el Grup al llarg de l’any.

Les actuals colles del Grup Sardanista Montserrat que participen en el Campionat de Colles Sardanistes de l’Acstell són, Dolç Infern en categoria gran, la qual, també participa en el Bàsic de Catalunya, Guspira en categoria juvenil, Escarlata en categoria infantil i Dimoniets i Petits Dimoniets, els més petits del grup.

El Grup Sardanista Montserrat va ser distingit amb el “Premi a Entitat Social” el passat 6 d’abril, en un acte institucional en el palau de la Llotja, organitzat per la Jove Cambra Internacional de Lleida en el marc de la setena edició dels Premis Lleidatans.

La Jove Cambra Internacional és una associació no governamental amb la qual joves de tot el món aprenen a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives mitjançant el treball en projectes per a la comunitat. L’associació forma part de la Federació Mundial de Joves Líders i Emprenedors, amb presència a més de 123 països i té una vigència a la comarca de Lleida des de fa 48 anys.

Adrià Romero assumeix la presidència del Grup

El passat 24 de març el grup va escollir una nova junta directiva anomenant a Adrià Romero Garriga nou president de l’entitat. L’acompanyen en aquesta nova etapa, Sara Queralt com a vicepresidenta, Laia Bonjoch com a secretaria i com a tresorer en Marc Fillat.

El Grup Sardanista Montserrat està format per unes 300 persones entre socis, sòcies i protectors.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA