Sardalleida

La Plaça de la Llotja va acollir la 70è edició del concurs de colles sardanistes de Lleida

La Plaça de la Llotja va acollir la 70è edició del concurs de colles sardanistes de Lleida
Autoria imatge:
L’elit del sardanisme nacional es va donar cita aquest diumenge 13 de maig en la plaça de la Llotja de Lleida per disputar el primer concurs del Campionat de Catalunya en categoria “Gran” i el tercer del Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida en la 70a edició del concurs que acull la capital del Segrià.

La colla “Mare Nostrum” de Barcelona s’endú el triomf en el primer concurs del campionat de Catalunya categoria “Gran” per davant de les actuals campiones “Violetes del Bosc” també de la capital catalana. les seguiren en la classificació “Mans Amigues” de Cassà de la Selva, “Riallera” de Vic, “Xàldiga” de Barcelona, “Mirant el Cel” de Sabadell, “Encís” de Manlleu, “Conti 2000” de Torroella de Montgrí i “Dolç Infern” de Lleida.

El segon concurs d’aquesta categoria en la primera fase tindrà lloc a Palamós el dissabte 9 de juny a Palamós.

Divuit colles de la demarcació de Lleida participen en el campionat de la territorial.

Pràcticament tot el món de les colles sardanistes del nostre territori es va donar cita a Lleida per participar en el campionat de diumenge passat. Deu colles en categoria Gran, 2 de Juvenils, tres en Infantil i tres també en categoria Aleví van demostrar que el món de colla a casa nostra passa per un bon moment. Destacar el debut de la Colla “Somnis del Pla” de Mollerussa en Gran. Amb aquesta colla, la capital del Pla d’Urgell torna als campionats amb moltes ganes de demostrar el seu potencial.

En categoria gran, “Dolç Infern” de Lleida va ser la colla guanyadora del concurs per davant de “Font de Valldans” de Ponts que va assolir el segon lloc i de l’empat en el tercer de les colles “Estol-Espígol d’Agramunt” i “Xalem” de Bellvís. A continuació es van classificar: “Verge del Miracle” de Balaguer, “Ferma de Ponent” de Bellpuig, “Jovencells” de Cervera, “Somnis del Pla” de Mollerussa, “Flor del Segrià” d’Alguaire i “Brut Natura” de les Borges Blanques.

“Guspira” de Lleida s’imposà a la “Colla Estelats” d’Agramunt en el seu particular duel que diputen en la categoria Juvenil. En infantils el triomf va ser per la colla “Escarlata” de Lleida per davant de la “Colla Infantil del Grup Sardanista Estol” d’Agramunt i de “Demà Jovencells” de Cervera. Els “Dimoniets” el Grup Sardanista Montserrat de Lleida es van endur el concurs en categoria Aleví per davant dels seus companys de grup, els “Petits Dimoniets” i “Esclat de Primavera” d’Almacelles.

La pròxima cita del campionat tindrà lloc a Agramunt el dissabte 26 de maig a les 8 del vespre al carrer Ensenyament amb la cobla Vents de Riella. El concurs està organitzat pel Grup Sardanista Estol, amb el suport de l’Acstell, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA