Sardalleida

El Grup Sardanista Balàfia celebra els vint-i-cinc anys dels cursos de sardanes

El Grup Sardanista Balàfia celebra els vint-i-cinc anys dels cursos de sardanes
Autoria imatge:
El dissabte 9 de juny a partir de 2/4 de 8 del vespre, la plaça del Centre Cívic de Balàfia s’omplirà de sardanistes per commemorar els vint-i-cinc anys dels cursos de sardanes que de forma ininterrompuda s’han celebrat de setembre a juny al llarg de tots aquests anys.

Una data molt especial pel grup sardanista que ho vol festejar amb l’estrena de la sardana “Balàfia, 25 anys de records” del compositor Martí de Joan. L’organització ha preparat també moltes sorpreses per a gaudi de tots els assistents.

L’estrena d’una sardana, en el transcurs de la festa de cloenda dels cursos de sardanes, s’ha convertit en una tradició esperada per part dels sardanistes. La primera estrena va tenir lloc el 2004 amb la sardana “Balàfia” també de Martí de Joan, el qual va repetir amb la composició “Lleida Sardanista 2011” que li va valer el Premi popular de la Sardana de l’any d’aquella edició.

La cobla Contemporània continuarà, un any més, essent la responsable de la part musical i interpretarà un programa de nou sardanes. Destaquem “Festeig” de Ricard Viladesau, composició escollida per aquest any per tal de commemorar el dia universal de la sardana, el qual se celebra de manera oficial el diumenge 17 de juny però què les agrupacions i entitats adapten al seu calendari sardanista.

Els actes de celebració van començar el dimarts 29 de juny amb la inauguració de l’exposició fotogràfica que es pot visitar en el vestíbul del Centre Cívic de Balàfia fins al dissabte 9 de juny. L’exposició és un recorregut gràfic per la història del grup sardanista des dels seus inicis l’any 1993 fins a l’actualitat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA