Sardalleida

S'obre el procés per presentar candidatures a Capital de la Sardana 2021

S
Autoria imatge:
La Confederació Sardanista de Catalunya ha obert el termini de presentació de candidatures per a totes les poblacions que vulguin optar a ser seu de la Capital de la Sardana 2021. Recordem que aquest any 2018 la capitalitat l’ostenta la vila de Montblanc. Li prendrà el relleu Perpinyà el 2019 i Sant Feliu de Guíxols el 2020.

Les poblacions interessades es poden descarregar el dossier informatiu en la pàgina web de la Confederació i tindran de termini fins diumenge 4 de novembre per presentar les seves propostes.

Un dels requisits a Capital de la Sardana és presentar la sol·licitud aprovada en Ple de l’Ajuntament a proposta de l’entitat sardanista de la localitat, o el conjunt d’entitats interessades en el projecte. També, l’entitat, ha de presentar l’agenda d’activitats en el conjunt de la capitalitat, disposar d’espais lliures i amb capacitat per acollir els actes previstos i grans esdeveniments com el lliurament dels premis Capital de la Sardana, la Presentació de la Guia Sardanista, la Trobada d’Escoles de Cobla, la Trobada Sardanista d’Equipaments Cívics o la Festa Anual de les colles de Sardana Esportiva entre altres. Cal tenir present també l’acte de Proclamació, tret de sortida de la capitalitat, i l’Acte de Cloenda en el que passa el testimoni a la següent capital.

Un requisit a considerar és que la població candidata ha de mantenir una activitat sardanista estable en la població amb l’organització periòdica d’ensenyament de la sardana, ballades o aplecs, concerts, concursos i qualsevol altra activitat relacionada amb el món sardanista.

El projecte ha de contemplar altres aspectes com el marxandatge, la publicitat, premsa i comunicació, pàgina web i altres canals de difusió.

Mollerussa el 2016 ha estat l’única capital de la demarcació que ha ostentat el títol de Capital de la Sardana. Des de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es fa una crida i anima a presentar candidatures per tornar a acollir una Capital de la Sardana en el nostre territori.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA