Sardalleida

Borges Blanques es vesteix de gala per celebrar el seu aplec de la sardana

Borges Blanques es vesteix de gala per celebrar el seu aplec de la sardana
Autoria imatge: FSCLL

El Passeig del Terral, centre neuràlgic de la població i de la vida borgenca, acollirà, a partir de 2/4 de 8 de la tarda del dissabte 4 d’'agost, la vint-i-sisena edició de l’'Aplec de la Sardana de la capital de les Garrigues.

En el transcurs de l’'Aplec s’'estrenarà la sardana “Mix de films” del compositor badaloní Jordi Paulí Safont, instrumentista de tenora, saxòfon, piano i clarinet, i compositor de sardanes.

L’'Aplec comptarà amb les cobles Contemporània i Bellpuig Cobla que interpretaran un total de vint-i-quatre sardanes dividides en dues ballades, de tarda i de nit. El programa sardanista recull temes molt variats i de diferents estils. Així, la Contemporània ha programat tot un seguit de sardanes d’'autors actuals com M. Mercè Navarro, Jeroni Velasco, Martí de Joan o Jordi Paulí, entre altres, i la Bellpuig Cobla s’'ha centrat en autors més clàssics com Conrad Saló, Ricard Viladesau o Francesc Mas Ros.

En la programació també hi seran representats els dos últims autors que han guanyat el Premi Popular en el concurs de la Sardana de l’'any. Els sardanistes gaudiran de la sardana del compositor de la Catalunya Nord Olivier Marqués “Porta-la amb tu”, premi 2016, i de “La vall de Ribes” d’en Josep Coll Ferrando guanyadora de l’'edició del 2017. Ambdues sardanes seran interpretades de forma conjunta per les dues formacions musicals.

L’'aplec comptarà amb el tradicional sopar en els Jardins del Terrall, l’'exhibició de les colles Grup Sardanista Montserrat de Lleida, Somnis del Pla de Mollerussa i Brut Natura de les Borges Blanques que ballaran la sardana Sardarock en la modalitat de punts lliures. Es complementarà amb la sardana de colles improvisades i el sorteig de lots de productes cedits per empreses i comerços de la ciutat.

L’'Aplec de la Sardana de la capital de les Garrigues és organitzat per l’'Agrupació Sardanista de la vila amb el suport de l’'Ajuntament de les Borges Blanques.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA