Sardalleida

Lleida celebra el 52è Aplec de la Sardana

Lleida celebra el 52è Aplec de la Sardana
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La trobada sardanista s'emmarca en tot un seguit d'actes culturals previs a les Festes de Tardor.

La Plaça Sant Joan de Lleida serà l'escenari, el pròxim dissabte 22 de setembre, de la cinquanta-dosena edició de l'Aplec de la Sardana de la capital del Segrià.


Amb un repertori variat, que inclou autors com; Francesc Mas Ros, Ricard Viladesua, Carles Santiago, Josep Saderra o Jeroni Velasco s'iniciarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda la primera part de l'aplec a càrrec de la Cobla Municipal de Lleida. Destacar també la interpretació de Montblanc Capital de la Sardana 2018 d'Alfred Abad.

Segons informen, des de la Regidoria de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports de l'Ajuntament de Lleida, organitzadora de l'esdeveniment sardanista: Amb la voluntat de recuperar i revitalitzar el patrimoni sardanista de la nostra ciutat, a cada aplec s'interpreta una sardana poc coneguda i poc interpretada. En aquesta edició la sardana conjunta és "Armats de Lleida" de Josep M. Damunt.

Un cop finalitzada la sardana de conjunt, la cobla Vents de Riella continuarà amb l'apartat musical de la segona part de la ballada.

Les colles de competició i de totes les categories del Grup Sardanista Montserrat de Lleida i la colla Brut Natura de les Borges Blanques, que aquest any celebra el seu 20è aniversari, ballaran en la modalitat de lluïment i punts lliures la sardana "Festeig" d'en Ricard Viladesau.

L'Aplec de la Sardana de Lleida s'emmarca en un cap de setmana ple d'activitats culturals, com és el Mercat del Disc, l'Obert del Centre Històric i les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d'Aragó, diumenge 23 de setembre a les 17 h a la Seu Vella.0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA