Sardalleida

Nova edició del concurs La Sardana de l'Any

Nova edició del concurs La Sardana de l
Autoria imatge: Confederació Sardanista de Catalunya

Les primeres classificacions s'iniciaran el cap de setmana del 22 i 23 de setembre

El cap de setmana del dissabte 22 i diumenge 23 de setembre s'iniciarà la primera fase de classificació del concurs de La Sardana de l'Any que aquest 2018 arriba a la seva trentena edició. 

Segons informacions publicades per la Confederació Sardanista de Catalunya, els canvis més destacats que es podran apreciar en aquesta nova edició: són que els 3 membres del Comitè Seleccionador no poden participar en el concurs. I el mateix passa amb el Jurat del Premi de la Crítica i el Premi Joventut. I encara més, els guanyadors de cadascuna de les 3 categories no podran participar en la següent edició i se'l proposarà per ser membres del Comitè Seleccionador.

Una altra novetat que presenta l'edició d'aquest anys 2018 és que també s'emetran per les emissores de ràdio que promocionen el concurs les sardanes finalistes del Premi de la Crítica i el Premi Joventut: La finalitat és que els oients puguin apostar sobre quina creuen que serà la guanyadora de cada Premi. Entre els que encertin les 2 ‘porres' "se sortejarà un premi especial que es farà públic a través de les xarxes socials". La mecànica per participar-hi s'anunciarà oportunament.

La Confederació Sardanista de Catalunya farà una petició als Aplecs perquè programin en els seus repertoris, les sardanes que participin en el concurs coincidint amb les dates de l'activitat sardanista.

Un total de 45 sardanes competiran en la 1a fase de semifinals que finalitzarà el cap de setmana del 12 i 13 de gener de 2019. Com en edicions anteriors, en cada semifinal hi competiran tres sardanes sense desvelar el nom de la composició ni el seu autor. A continuació s'iniciaran les repesques i a continuació les segones semifinals per arribar a la gran final que se celebrarà excepcionalment, el diumenge, 12 de maig de 2019, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. 

Les votacions seran com en anteriors edicions per tres vies possibles, excloents entre elles: O bé es vota a través del contestador de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37), o bé a través de la pàgina www.lsda.cat o bé a través de les emissores col·laboradores. La data límit per votar és cada dilluns que hi hagi eliminatòria, a les 14:00 h. Les Bases completes es poden consultar al Portal Sardanista.

El divendres 21 de setembre se sortegen les diferents fases del concurs i els seus emparellaments. També es donarà a conèixer la cobla que les interpretarà en el concert final.

La Sardana de l'Any, amb els seus premis, és un bon incentiu per fomentar la composició de noves sardanes, a part de ser un gran esdeveniment anual.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA