Sardalleida

Tretze colles sardanistes participen en el concurs de la Territorial de Lleida celebrat a Cervera

Tretze colles sardanistes participen en el concurs de la Territorial de Lleida celebrat a Cervera
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Les colles del Grup Sardanista Estol copen els primers llocs en les diferents categories

Cervera va celebrar el diumenge 23 de setembre, la 57a edició del concurs de colles sardanistes de la Territorial de Lleida (Acstell) a la capital de la Segarra. 

L'esdeveniment va tenir lloc a 2/4 de 12 del migdia en la Plaça Major de la ciutat amb la Cobla Tàrrega en l'apartat musical.

La colla sardanista d'Agramunt, Estol-Espígol, es va endur el primer lloc en categoria gran per davant de les sis colles restants que participaven en aquesta categoria. La colla amfitriona, Jovencells de Cervera, va aconseguir el segon lloc seguida de Font de Valldans de Ponts. Verge del Miracle de Balaguer, Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig, Somnis del Pla de Mollerussa i Brut Natura de les Borges Blanques, completaren la classificació.

 Estelats, en categoria juvenil va ser l'única colla que va participar en aquesta categoria. En Infantils el primer lloc va ser per la colla Esbarzer d'Agramunt,  seguits per Demà Jovencells de Cervera, Saltirons i la recentment creada colla Nova Arrels, ambdues de Vilanova de Bellpuig.

En la modalitat de punts lliures en el grup A hi van participar tres colles essent el triomf per Estol-Espígol, seguits per Jovencells i Somnis del Pla. En el grup B només hi va competir la colla Demà Jovencells.

Facilona d'Antoni de Miguel va ser la sardana revessa del concurs. Les colles Estol-Espígol i Somnis del Pla van esbrinar el tiratge i també la van resoldre. Verge del Miracle va encertar els curts, Sol Ixent la tirada de llargs i la colla infantil, Demà Jovencells, les dues tirades però no la va resoldre.

Dolç Infern ha estat absenta de les dues últimes convocatòries, Tàrrega i Cervera, per coincidir amb el campionat Catalunya Bàsic Categoria B que s'ha disputat a Lloret de Mar i en el concurs de les festes de la Mercè a Barcelona respectivament. 

Les colles encaren la recta final del 44è Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida que coronaran a les campiones d'aquesta edició segons els resultats dels concursos de Verdú, dissabte 6 d'octubre, Bellvís el 28 d'octubre i la final a Balaguer l'11 de novembre.

Els premis i reconeixements a les colles tindran lloc en l'acte que tindrà lloc a Vallfogona de Balaguer el dissabte 17 de novembre en el marc de la Nit de la Sardana de les terres de Lleida.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA