Sardalleida

A punt el lliurament de la Medalla al Mèrit Sardanista a Lluís Puig a Brussel·les

A punt el lliurament de la Medalla al Mèrit Sardanista a Lluís Puig a Brussel·les
Autoria imatge: Premsa Confederació

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet oficial el programa del lliurament de la Medalla al Mèrit Sardanista 2018 a Lluís Puig. Serà a Brussel·les, el dilluns, 1 d'octubre, com s'havia anunciat, però a un lloc i hora diferents. Així, el nou programa contempla que sigui a l'Església Saint Jean Baptiste au Béguinage, a la place du Béguinage, a les 18:00 h.

L'esdeveniment oferirà un concert amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. S'hi interpretarà, al principi, la sardana Juny, de Juli Garreta. Tot seguit se celebrarà l'esdeveniment oficial per atorgar la Medalla al conseller de Cultura a l'exili per la seva incansable activitat d'estudi, difusió, suport i enaltiment de la cultura popular i tradicional catalana especialment la sardana i la dansa catalana des de diversos àmbits, tant privats com institucionals, ja de jove com a dansaire de colla i d'esbart i darrerament des de la Direcció General de Cultura Popular i des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com per les iniciatives dutes a terme al voltant de la Fira Mediterrània de Manresa o el Mercat de Música Viva de Vic.

Després d'aquest moment el concert oferirà el petit poema musical Puigsoliu, de Joaquim Serra. Seguirà amb les sardanes Sol ixent, d'Eduard Toldrà; Solemnitat, de Conrad Saló; Esperit sardanista, d'Enric Ortí; Montblanc, Capital de la Sardana, d'Alfred Abad i Somni, de Manuel Saderra i Puigferrer. Tot plegat, un ampli recorregut per la història de la sardana i la música de cobla perquè el conseller pugui paladejar de nou com sona en directe. El director de la cobla serà Marcel Sabater i la presentació correspondrà a Rut Martínez.

La Confederació Sardanista de Catalunya ha organitzat aquest esdeveniment amb el Casal Català de Brussel·les i la data escollida commemora el 1r aniversari de la celebració del referèndum. A més a més, també vol mostrar el suport a la democràcia, els presos polítics i exiliats, alguns d'ells a Bèlgica.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA