Sardalleida

Jornada de treball de jurats de concursos i colles sardanistes de competició

Jornada de treball de jurats de concursos i colles sardanistes de competició
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Organitzat per Acstell amb l'objectiu de cercar novetats en el món dels concursos de colles sardanistes.

Atansar a jurats i colles sardanistes de competició per obtenir una radiografia realista del col·lectiu i alhora cercar tots plegats nous camins per la potenciació dels concursos de colles que conformen el campionat de la territorial de Lleida, és el principal objectiu de la trobada que tindrà lloc el pròxim diumenge 21 d'octubre.

La trobada, que s'iniciarà a les 10 del matí en la seu del Col·lectiu Cultural Cappont de Lleida, es perllongarà fins a la una del migdia i serà moderada i presentada per membres de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres de Lleidatanes.

La trobada va dirigida a totes les persones acreditades com a Jurat dels concursos de Colles Sardanistes, a capdansers, responsables de colles i dansaries en general de les diferents colles participants en els concursos de colles sardanistes de la demarcació de Lleida, i a responsables i membres de les diferents juntes de les agrupacions sardanistes de la província.

"Els concursos de Colles Sardanistes des de diferents perspectives"  és el nom i punt de partida de la trobada. Els agents o perspectives implicades, jurats, dansaires i agrupacions, posaran damunt la taula el seu punt de vista vers l'organització i desenvolupant dels concursos en el format actual i proposaran millores, reformes i novetats per tal de dinamitzar aquest important sector del sardanisme. 

Per aquest motiu, l'organització proposa a totes les persones interessades a participar en la trobada, i inclús aquelles que no hi puguin ser representades, que enviïn les seves preguntes, propostes de millora o suggeriments al correu acstell@sardalleida.cat per tal de poder planificar la jornada i evitar duplicitat de temes que puguin encallar la trobada i restar-hi tota la productivitat que se n'espera.

La trobada sardanista també pretén explicar de forma clara a les colles el sistema de puntuació del jurat, quins són els punts claus de les votacions o que és el més valorat en el moment de defensar una sardana entre altres.

Des de l'Acstell es vol donar un nou impuls als concursos de colles, fer-los més populars i atractius per a un públic no entès, i alhora ser un pilar més de la promoció i difusió de la sardana. Les colles sardanistes, sobretot les infantils i juvenils, són el futur del sardanisme, i com a tal, es fan necessàries actuacions per a incrementar la participació  i implicació d'aquest sector de la població en el món sardanista.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA