Sardalleida

Mollerussa entra en el circuit dels concursos individuals de sardana revessa

Mollerussa entra en el circuit dels concursos individuals de sardana revessa
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Joan Manuel Paños impartirà un curs d'iniciació a aquesta modalitat de sardana

 La Sala d'Actes del Centre Cultural serà, el pròxim diumenge 14 d'octubre, la seu del 1r. Concurs Individual de Sardana Revessa  de Mollerussa. 

El concurs s'iniciarà a partir de les 9 del matí, amb un curs d'iniciació a la sardana revessa, amb una durada aproximada de dues hores, obert a tothom que vulgui participar-hi. Joan Manuel Paños, sardanista i expert en aquesta modalitat de sardana, impartirà el curs als participants i els introduirà en el món revessaire. 

A les 11 del matí s'oferirà un refrigeri a tots els participants en el curs i en el concurs que s'iniciarà a les 11.30 del matí amb la primera sardana interpretada per la Cobla Jovenívola d'Agramunt.

Un cop finalitzada la interpretació de les vuit sardanes revesses que conformen el repertori i després d'una breu pausa, la cobla Jovenívola d'Agramunt interpretarà 4 sardanes de concert, moment que aprofitarà el jurat per fer el recompte final dels punts obtinguts pels participants.

Un cop finalitzat el petit concert es procedirà al lliurament de premis i obsequis als participants.

La sardana revessa ha estat concebuda pel compositor com un repte. L'objectiu d'una sardana revessa és esbrinar-ne el tiratge, això és, saber quants compassos formen els curts i quants els llargs. La persona que intenta resoldre sardanes revesses, i també qui les compon, és anomenada revessaire.

En aquesta modalitat, els concursants seuen davant de la cobla, la qual interpreta vuit sardanes revesses. Abans de finalitzar la interpretació, els participants, ha de lliurar una butlleta amb el tiratge de la sardana. El que encerta mes tiratges és el guanyador del concurs.

La sardana revessa també té el seu concurs en el marc del Campionat de Colles Sardanistes. En aquesta modalitat, els dansaires van comptant els punts marcant el punteig, i el revessaire fora de la colla fa el càlcul. Un cop aquest lliure la butlleta amb el tiratge la colla s'obre i balla fins a acabar la interpretació esperant que el compte de punts sigui l'encertat i poder tancar la sardana correctament.

Les categories dels concursants són infantils, juvenils, grans i veterans. En l'edició d'aquest 2018 hi estan inscrits 49 revessaires en el total de les 4 categories. El concurs és organitzat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l'Agrupació Sardanista de Mollerussa amb el suport de l'Ajuntament de Mollerussa i el grup revesses.cat
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA