Sardalleida

Últims acords per tancar l'agenda de la Nit de la Sardana 2018

Últims acords per tancar l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Vallfogona de Balaguer en serà l'amfitriona el pròxim dissabte 17 de novembre 

El dijous 4 d'octubre va tenir lloc, en la seu de la casa consistorial de la vila de la Noguera, una reunió de treball entre representants de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida per tal d'ultimar el programa d'activitats de la 24a edició de la Nit de la Sardana. 

La reunió, presidida per Arnau Galitó, regidor de Cultura de Vallfogona de Balaguer, va comptar amb la participació d'en Ramon Borda, regidor i sardanista i d'en Cristina Rubies de l'Associació del Jovent de la Vila. Per part de la Federació hi van estar presents en Carles Vall, president, Albert Masagué, president de l'Acstell i Eva Vall secretaria de la Federació Sardanista.

Els actes s'iniciaran a les 7 de la tarda en l'església parroquial de la població amb l'actuació de la Coral Vallfogonina que interpretarà vàries peces musicals. També s'ultima la participació d'una rapsoda, amb la lectura de poemes i una formació musical que interpretarà peces sardanistes adaptades a la formació. 

Posteriorment tindrà lloc el lliurament dels premis del 44è Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida per part de l'Acstell. La classificació definitiva del campionat no se sabrà pràcticament fins a dies abans de l'acte perquè l'últim concurs del calendari tindrà lloc a Balaguer el diumenge 11 de novembre.

Un cop finalitzats els actes a l'església, els assistents a la Nit de la Sardana, acompanyats pels Gegants i el Grup de grallers de la Vila es traslladaran al Pavelló Poliesportiu on tindrà lloc el sopar i la segona part de l'esdeveniment sardanista.

Els actes en el pavelló s'iniciaran amb el lliurament dels premis Sardalleida i Rotllana, seguidament tindrà lloc el sopar de la Nit de la Sardana, el qual acostuma a comptar amb més de 300 comensals, i seguidament la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt i la nit acabarà amb una sessió de discomòbil pel jovent sardanista. En el transcurs del sopar i la ballada, la comissió organitzadora prepara tot un seguit d'activitats enfocades per a tots els assistents per tal de dinamitzar l'acte.

Els infants també tindran un paper molt important en el transcurs de la trobada sardanista. Principalment a primera hora de la tarda, amb tot un seguit d'activitats especialment dissenyades i organitzades per aquest sector del sardanisme més jove. La comissió organitzadora ultima tots els detalls d'aquestes activitats. 

Recuperació de la sardana "Cloenda Triomfal a Vallfogona"

Un dels moments emotius de la Nit de la Sardana serà en el transcurs de la ballada de nit. La cobla Jovenívola d'Agramunt interpretarà la sardana "Cloenda triomfal a Vallfogona" del compositor i músic lleidatà Enric Roca Peralta. Aquesta sardana fou estrenada en la cloenda del Saltem i Ballem 94-95 que va tenir lloc a la vila el 2 d'abril de 1995. La composició forma part de les més de trenta sardanes que va compondre Roca al llarg de la seva trajectòria i alhora és de les més desconegudes. 

La Nit de la Sardana, punt de trobada del sardanisme lleidatà.

La Nit de la Sardana s'ha consolidat en l'agenda de la demarcació de Lleida com un dels esdeveniments cabdals del sardanisme a les nostres contrades. Els vint-i-quatre anys   de trajectòria avalen la seva continuïtat i alhora certifiquen la implicació de tots els sectors del sardanisme a casa nostra en la lluita per la continuïtat del moviment i la seva projecció i promoció en totes els sectors de la societat.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA