Sardalleida

La Trobada de jurats, colles sardanistes i agrupacions promou el debat intern en tots els àmbits del sardanisme lleidatà.

La Trobada de jurats, colles sardanistes i agrupacions promou el debat intern en tots els àmbits del sardanisme lleidatà.
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Intensa pluja d'idees per part dels participants per tal de millorar els concursos de colles sardanistes de la territorial de Lleida.

El Centre del Col·lectiu Cultural Cappont va acollir el passat diumenge 21 d'octubre la trobada de jurats, colles sardanistes i agrupacions per tal de debatre el moment actual dels concursos de colles i el món sardanista en general.

En la trobada, coordinada per Albert Masague, president de l'Acstell,  hi van participar representants d'onze colles sardanistes de diferents categories, sis membres de jurats i quatre agrupacions. 

Tots els participants en la reunió van coincidir en el fet que el principal problema, més enllà de les colles i els concursos, és el relleu generacional. Cercar noves fórmules per captar futurs sardanistes per tal de donar continuïtat al moviment, és la principal preocupació de tots els promotors i entitats sardanistes. Un punt que requereix posar experiències en comú per tal de trobar fórmules que engresquin a petits i grans i aconseguir incrementar el nombre de dansaires. 

Un altre punt que va despertar molt interès va ser el criteri d'avaluació que segueixen els membres del jurat quant a les puntuacions que atorguen a les diferents colles participants en els concursos. Els jurats presents en la trobada, van explicar els punts més importants en el moment de valorar les colles. Referent a aquest punt, es va decidir de crear la figura del "Coordinador" de jurats com a pont entre ells i les colles en el moment de poder adreçar-se al jurat i aquest poder explicar els punts forts i febles de la colla en cada campionat. També es va acordar enviar a totes les colles i entitats el reglament del concurs perquè tothom el tingui actualitzat.

Per intentar que la majoria de colles puguin participar en els concursos es va proposar potenciar l'intercanvi o cessió de sardanistes per tal de complementar les colles, que per circumstàncies, no arribin al número de les quatre parelles mínimes per a participar en un concurs. També crear una borsa de sardanistes perquè, a títol individual, puguin ballar en els concursos encara que en la mateixa rotllana hi participin sardanistes de diferents colles. La proposta és una mesura per donar sortida a tots els sardanistes de concurs perquè no deixin de ballar independentment de si la seva colla hi participa o no en un determinat concurs.

Un altre punt important en què van coincidir tots els participants és el fet de dignificar els concursos. La imatge i l'estètica és un punt clau a l'hora de promocionar visualment el món sardanista i en aquest cas, els concursos de colles. Des de l'Acstell es farà una crida als organitzadors a tenir molt en compte detalls com; entarimats per a cobles, taules per obsequis i autoritats presents en el lliurament de trofeus entre altres.

Galops puntuables en alguns concursos, repassar la normativa de la revessa per fer-la més vistosa pel públic o intentar que les colles dels dansaires més petits tinguin llocs més destacats en la posició en la plaça van ser altres punts que els participants van posar damunt la taula.

La trobada va ser molt ben valorada per a tots els participants, i van encoratjar a l'Acstell i a la Federació de Lleida, representada pel seu president en Carles Vall, així com a la resta de les sectorials, promoure aquestes trobades com àgores de debat amb la mirada posada en el moment actual del sardanisme i punt de partida en la consecució de noves fórmules i propostes en la promoció de la sardana i tot el món que l'envolta.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA