Sardalleida

La Nit de la Sardana aposta clarament per donar protagonisme als dansaires més joves del campionat al llarg de la festa sardanista.

La Nit de la Sardana aposta clarament per donar protagonisme als dansaires més joves del campionat al llarg de la festa sardanista.
Autoria imatge: Ajuntament de Vallfogona de Balaguer

El Sardajove aplegarà a les colles més petites que participen en el campionat de la territorial de Lleida.

La 24a edició de la Nit de la Sardana, que tindrà lloc a Vallfogona de Balaguer el pròxim dissabte 17 de novembre, tanca l'agenda d'activitats previstes per celebrar la nit del sardanisme lleidatà.

Amb una clara aposta per donar visibilitat i reconeixement als sardanistes més petits del campionat, les colles alevines i infantils, l'organització ha dissenyat tot un seguit de propostes perquè siguin partícips de forma activa en la festa. Així, La Nit de la Sardana començarà a les sis de la tarda amb el Sardajove, el qual es marca com a objectiu principal donar un espai als dansaires més joves dins aquesta festa i ajudar a fet que que els sardanistes de les diferents poblacions es coneguin en un context diferent del de la competició. 

A les 7 de la tarda i per al públic més adult, s'iniciaran els actes de la Nit de la Sardana a l'Església de Sant Miquel de la població amb un concert de la Coral Vallfogonina que interpretarà peces del seu repertori. A continuació, i amb la presència de totes les colles sardanistes, es durà a terme el lliurament de premis del 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. 

Una vegada lliurats tots els premis, el públic assistent a la festa es desplaçaran en comitiva, acompanyats en cercavila per gegants i grallers, fins al Pavelló Municipal el qual serà l'escenari de la segona part dels actes de la Nit de la Sardana.

Una segona part en la qual es lliuraran en primer lloc els premis Sardalleida i Rotllana. Els premiats es mantenen en secret fins al mateix moment del lliurament. La festa seguirà amb el sopar de la 24a Nit de la Sardana i es complementarà amb activitats que tindran lloc en el transcurs del mateix sopar i la posterior ballada de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt.

Les activitats organitzades en aquesta segona part de la festa, estan pensades perquè hi puguin participar i gaudir tots els presents a la festa.  Els concursos "No passis de la Sardana"  i el de fotos a Instagram, repeteixen en aquesta edició per la bona acollida que van tenir aquestes propostes la passada edició celebrada a Alguaire, per part de tots els participants en el sopar. 

L'organització ha preparat tot un seguit d'activitats pensades de cara als sardanistes més joves. El Sardabars, galop d'entrada, colles improvisades, final de festa amb discomòbil i moltes altres sorpreses  tancaran una atapeïda agenda d'activitats de la festa del sardanisme lleidatà en una clara aposta innovadora, la qual pretén atraure el màxim públic possible a la festa i fer-la atractiva i engrescadora de cara als dansaires més joves de les nostres contrades els quals són el futur del moviment sardanista lleidatà.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i l'Agrupació de Colles Sardanistes de la Terra Ferma conviden a tots els sardanistes de les nostres contrades a participar en la 24a Nit de la Safranada. Per reservar el sopar cal trucar abans del 9 de novembre al telèfon de la Federació (973 711 975) o al correu electrònic federació@sardalleida.cat
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA